Constanta Mamaia Litoral

30 Jun, 2008

Preturile apartamentelor vor creşte în ritm mai moderat

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Frenezia imobiliară este în plină desfăşurare în România, terenuri de dimensiuni reduse fiind vîndute la preţuri astronomice, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu. Mai mult, speculatorii imobiliari caută oportunităţi de îmbogăţire în orice negociere cu statul asupra despăgubirilor pentru exproprieri, în cadrul unor proiecte de utilitate publică.

Preţurile apartamentelor vor continua să crească în următoarele luni, însă aşteptările privind evoluţia din trimestrul doi sînt mai puţin exuberante, ceea ce ar justifica tendinţa aşteptată de înăsprire a standardelor de creditare ipotecară, consideră mai mulţi bancheri intervievaţi de BNR. Sondarea primelor 10 instituţii bancare din România a relevat faptul că cererea de credite ipotecare a crescut în primul trimestru din 2008, însă nu în aceeaşi măsură ca în ultimul trimestru din 2007 sau comparativ cu aşteptările. Creşterea ponderii maxime a creditului în valoarea garanţiei şi majorarea ponderii serviciului datoriei în venitul disponibil au fost termenii creditării care au cunoscut o relaxare în ultimul trimestru din 2007 şi primul trimestru din acest an. Pe de altă parte, termenii creditării asociaţi costurilor, rata de dobîndă şi costurile suplimentare au devenit mai restrictivi începînd cu ultimul trimestru al anului 2007, una dintre posibilele explicaţii fiind majorarea creşterii costurilor de finanţare ale băncilor. În ceea ce priveşte creditul de consum, costurile au înregistrat, de asemenea, o creştere în primul trimestru, în special ca urmare a majorării altor cheltuielilor decît dobînzile. BNR notează că relaxarea unor termeni de creditare a consumului s-a concretizat în acceptarea unui grad de îndatorare mai mare, a unui avans mai mic şi a unor scadenţe mai mari. Dominant în piaţa împrumuturilor populaţiei rămîne totuşi creditul de consum, faţă de cel ipotecar.

Creditarea firmelor a rămas neschimbată, cu excepţia IMM-urilor, care au condiţii de împrumut mai severe, băncile fiind mai precaute cu situaţia economică generală a IMM-urilor, în cazul deteriorării acesteia. La finele lunii aprilie, valoarea creditului neguvernamental era de 168,73 miliarde de lei, iar ritmul de creştere s-a încetinit la 64,4%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Avansul din aprilie a fost inferior celui din martie, cînd creşterea creditului pentru firme şi populaţie a fost de 66,3%.

www.telegrafonline.ro

No Responses to "Preturile apartamentelor vor creşte în ritm mai moderat"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii