Constanta Mamaia Litoral

29 Mar, 2009

Criza transformă dezvoltatorii în agenţi imobiliari

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Constanta|Imobiliare

Pentru a face economii, dezvoltatorii imobiliari au renunţat şi la agenţiile care le promovau proiectele.

Dezvoltatorii imobiliari nu mai ştiu cum să economisească mai mult pentru ca efectele crizei economice să nu îi afecteze prea tare. Prima măsură la care au apelat mulţi dintre ei, în ideea că vânzările se vor revigora, a fost includerea parcării în preţul apartamentului, parcare care acum câteva luni costa şi 10.000 de euro. A doua măsură, şi cea mai importantă, a fost reducerea preţului metrului pătrat de apartament. Nici această măsură nu a adus numărul mare de clienţi la care se aşteptau investitorii.

Mai nou, pentru că vânzările sunt tot mai mici, cei care au ales să facă bani din construcţia şi vânzarea de apartamente nu mai angajează agenţii imobiliare care să se ocupe de promovarea proiectelor la evenimentele de specialitate.

„Mulţi dezvoltatori imobiliari, pentru a face economii, au ales să îşi prezinte singuri proiectele în cadrul evenimentelor de specialitate”, ne-a spus Angelica Iva, reprezentantul ProActive Business Comunication, partener organizator al târgului de apartamente Condominium.

În ciuda crizei, există şi dezvoltatori imobiliari care nu fac reduceri de preţ, cel puţin nu pentru toţi clienţii, ci doar pentru aceia care ştiu să negocieze. „Reduceri de preţuri nu avem. Oricum, suntem flexibili în privinţa preţului, o să găsim o cale de mijloc pentru a ne ajuta clienţii”, ne-a spus Raluca Dan, sales consultant al companiei GTC, dezvoltatorul proiectelor FeliCity, Complex Rezidenţial Colentina şi Garden of Eden. Preţurile la aceste ansambluri rezidenţiale, neschimbate din momentul lansării proiectelor, sunt 1.350 şi 1.400 de euro, plus TVA. Cel de-al treilea proiect al GTC, Garden of Eden, nu a fost scos la vânzare pentru că se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construire. „Pentru apartamentele care nu au fost finalizate, în fază de proiect, se acceptă şi banii în rate, fără dobândă, până în momentul finalizării apartamentului”, a mai spus Raluca Dan.

Un alt dezvoltator care nu face reduceri mari de preţ este RPF Development. „În momentul lansării proiectului Vitan Residence, metrul pătrat construit de apartament costa 1.300 de euro, acum costă 1.200 de euro, preţurile sunt fără TVA. Nu ne grăbim să reducem preţurile mai mult pentru că avem finanţarea asigurată”, ne-a spus Iuri Ioniţă, managing director în cadrul RPF Development.

Rate la dezvoltator
Dezvoltatorul imobiliar Domus Stil propune eventualilor clienţi soluţia ca timp de un an sau doi să locuiască cu chirie, care va fi luată în calcul la plătirea avansului de 30%. „După această perioadă, clientul are o perioadă de graţie de şase luni, după care se va începe plata ratelor către firma noastră. Ratele vor fi plătite în sume egale pe o perioadă de maximum 15 ani, cu o dobândă între 3 şi 11,5%, în funcţie de suma plătită ca avans şi de perioada stabilită. Cu cât avansul este mai mare şi perioada mai mică, cu atât dobânda va fi mai mică”, ne-a spus Silvia Melcescu, sales manager al firmei Domus Stil.

Sursa : www.cotidianul.ro

No Responses to "Criza transformă dezvoltatorii în agenţi imobiliari"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii