Constanta Mamaia Litoral

25 Apr, 2009

Cat mai costa un apartament nou?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Cazare Constanta|Constanta|Imobiliare|Regim Hotelier

Preturile apartamentelor noi au scazut de la circa 2.000 euro pe metrul patrat in urma cu mai bine de un an, ajungand sa varieze in prezent, in medie, intre 800 si 1.500 euro pe metrul patrat, la care se adauga TVA. Asa ca si pretentiile cumparatorilor s-au modificat. Daca multi considerau atunci ca “pretul corect” era de circa 1.000 euro pe mp, acum la un pret de 800 euro pe mp inca ezita sa cumpere.


“La sfarsitul lui 2007 un apartament cu 1.000 euro/mp in Bucuresti parea o oferta ireala, caci cu greu mai puteai gasi o locuinta la pretul acesta in oras -faceau exceptie cele din afara Bucurestiului. Pentru clientii de la acea vreme, 1.000 euro/mp era un pret optim, atat si-ar fi dorit majoritatea sa plateasca pentru un apartament de nivel mediu. La mai bine de un an de atunci, preturile au mai urcat si apoi scazut cu 20-30%, iar pretul optim astazi, cel putin la nivel declarativ este, pentru multi cumparatori, de 800 euro/mp”, considera consultantii de la Eurometropola.

Potrivit acestora, preturile nu vor mai scadea ca si pana acum, pe viitor reducerile urmand sa fie mult mai “line”, pentru ca dezvoltatorii imobiliari trebuie sa isi recupereze investitiile si sa aibe si un profit pe masura. Scaderile de pret de pana acum au fost rezultatul reducerii marjelor de profit ale dezvoltatorilor, nicidecum in urma ieftinirii din toamna a materialelor de constructie cu 35-40%, explica analistii imobiliari citati.

Stocul actual de locuinte s-a construit la preturile din primavara 2008 sau toamna 2007, adica exact pe varf de piata. Insa, desi unii dezvoltatori au aplicat reduceri reale de preturi, potentialii cumparatorii inca ezita.

“Avem oferte concrete de apartamente noi pentru bugete reduse la 820 euro/mp, insa chiar si in fata unei astfel de propuneri clientii evita sa ia decizia de cumparare. Principalul motiv nu se regaseste in lipsa finantarii, ci in neincrederea legata de valoarea apartamentului, in faptul ca nu stiu cat de mult vor mai scadea preturile si unde se vor stabiliza acestea”, sustin consultantii citati.

In continuare sunt putini cei care iau decizia de cumparare atrasi de discounturi si oportunitati, cei mai multi preferand sa mai prospecteze piata, sa mai vada si alte oferte, sa urmareasca evolutia preturilor de la o luna la alta.

De acum, scaderile de pret vor fi mai mici, pentru ca in cazul proiectelor finalizate, dezvoltatorii care nu au construit cu ajutorul creditelor ipotecare inca isi mai permit sa astepte, caci nu sunt presati de banci, insa au foarte multi bani blocati in acele proiecte nevandute.

O statistica a Eurometropola arata ca in portofoliul companiei, 20% dintre acele apartamentele care in toamna vehiculau un pret de 1.500 euro/mp+TVA – majoritatea in zone marginase – au acum un pret de 1.000 euro/mp+TVA.

Sursa : www.capital.ro

No Responses to "Cat mai costa un apartament nou?"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii