Constanta Mamaia Litoral

20 Feb, 2008

Taxa Auto pentru prima inmatriculare. Banii inapoi.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Statul a pierdut astazi procesul pentru plata taxei de prima inmatriculare auto.

Astazi la Curtea de Apel Timisoara Sectia de contencios dministrativ si fiscal s-a judecat apelul depus de Directia Finantelor Publice Arad impotriva deciziei luate de Tribunalul Arad prin care Statul era obligat sa restituie taxa auto incasata ilegal de la SC MAGURA IMPEX SRL cu sediul în Arad, reprezentata de avocatul Costas Cosmin.

Hotarirea este definitiva si irevocabila iar avocatul Cosmin Costas a demonstrat ca plata taxei pentru prima inmatriculare este gresita si abuziva, iar Statul Roman este obligat sa restituie taxa auto cu dobanda legala aferenta si sa plateasca
cheltuielile de judecata (onorariu de avocat si taxe de timbru).

Merita mentionat faptul ca s-a respins cererea Administratiei Finantelor Publice Arad de suspendare a judecarii recursului
pina la finalizarea procedurii de infringement eclansate de Comisia Europeana. Instanta a considerat ca ceasta procedura nu are vreun efect direct asupra itigiului si ca trebuie sa judece pe baza dreptului comunitar si a jurisprudentei relevante a Curtii de Justitie Europene. Curtea de Apel Timisoara a apreciat ca nu este necesar sa trimita cauza, prin intermediul unei actiuni preliminare, la Curtea de Justitie Europeana de la Luxemburg, fiind in masura sa judece ea insasi aceasta cauza.

Desi hotarirea nu este obligatorie pentru alte instante din tara, ea va fi avuta in vedere cu siguranta de celelalte instante, atunci cind vor judeca celelalte actiuni impotriva statului roman pentru restituirea taxei auto pentru prima inmatriculare.

Personal astept raspunsul negativ pina pe 4 Martie de la Directia Finantelor Publice Constanta pentru a depune o actiune in contecios administrativ la Tribunalul Constanta.

Domnule Tariceanu sper sa PLATITI BINE din buzunar impreuna cu domnul Vosganian daca or mai fi bani la buget.

Nu uitati de dobinzile la zi si cheltuielile de judecata. Cit despre banii cheltuiti pentru desfasurrarea proceselor ii trecem PROTOCOL.

Acum ce ne facem domnu` Tariceanu cu procesele astea il punem pe avocatul Costas Ministru la Justitie sau il arestam ?

23 Responses to "Taxa Auto pentru prima inmatriculare. Banii inapoi."

1 | felix

April 4th, 2008 at 1:39 pm

Avatar

buna ziua!
sunt si eu din Constanta si vreau sa imi recuperez taxa platita. recomandati-mi si mie avocatul care va va reprezenta pentru ca nu stiu daca ma descurc singur.
multumesc

2 | catalin popitiu

April 26th, 2008 at 6:14 pm

Avatar

Taxa de prima inmatriculare se restituie numai daca se da statul in judecata? sau trebuie sa completezi ceva acte, formulare, etc. ?? va rog sa imi raspundeti si mie . multumesc anticipat

3 | Cazare Constanta Mamaia

April 27th, 2008 at 8:17 am

Avatar

Pai daca urmezi pasii din documentele trimise pe email nu ai nevoie de avocat in instanta.

Daca nu te descurci ma poti suna si iti explic care sint pasii.

4 | Costin

June 12th, 2008 at 6:36 am

Avatar

Salut! Sunt foarte interesat de recuperarea taxei (am 3000 motive)…
Multumesc anticipat.

5 | Cazare Constanta Mamaia

June 12th, 2008 at 11:54 am

Avatar

3 000 de euro motive banuiesc

ti-am trimis pe email documentele pentru a demara procedura de recuperare a banilor

eu am avut prima infatisare pe 5 iunie iar al 2 termen este pe 11 septembrie

6 | adrian m

July 23rd, 2008 at 6:01 am

Avatar

va rog mult sa ma ajutati si pe mine in recuperarea banilor platiti pentru taxa de prima inmatriculare. de ce documente am nevoie. va multumesc anticipat

7 | marius

July 26th, 2008 at 6:52 am

Avatar

va rog frumos sa-mi dati si mie un model de cerere pt. recuperarea taxei de prima inmatriculare (nu a diferentei dintre taxa de poluare si cea auto!) si un model de actiune in instanta ….maryyus78@yahoo.com

8 | cristian

August 28th, 2008 at 4:34 pm

Avatar

Buna ziua!
Am si eu o mare nelamurire! Daca dau statul in judecata pentru recuperarea taxei auto,va trebui sa mai platesc noua taxa dupa ce-mi recuperez banii?
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cat mai multe informatii in legatura cu actiunea judecatoreasca impotriva statului!
Va multumesc mult!

P.S. Adresa mea de e-mail este lumezeanucristian@yahoo.com

9 | madalina rosu

October 12th, 2008 at 7:16 am

Avatar

as dori sa aflu care sunt actele necesare pt a recupera taxa de inmatriculare.mentionez ca masina e luata in leasing.multumesc anticipat.

10 | iulian banut

December 7th, 2008 at 7:49 pm

Avatar

va rog mult spuneti-mi si mie cum fac sa recuperez si taxa auto….va rog mult scrietimi pasii in e-mail

11 | cornelia

December 9th, 2008 at 4:24 pm

Avatar

am si eu o intrebare daca imi poate spune cineva Am luat un opel astra 1700cm pe 5 octombrie cu credit auto ni se va restitui taxa de prima inmatriculare.Daca da ce ar trebui sa fac ? va multumesc

12 | mircea

January 23rd, 2009 at 6:41 am

Avatar

Am cumparat anul trecut o dacia logan 1.6 euro 4.Am platit o taxa de 189 euro si ma intrebam daca aceasta atxa se restiuie doar prin instanta, sau doar trebuie sa merg la finante sa completez cerere si acestia se vor restitui? astept un raspuns multumesc. cluj-napoca

13 | Cazare Constanta Mamaia

January 23rd, 2009 at 7:20 am

Avatar

Daca ai platit taxa de prima inmatriculare cei de la Finante iti vor restitui doar diferenta dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de mediu.

Daca ai platit taxa de mediu pentru a recupera banii trebuie sa faci la finante o cerere de restituire integrala a taxei si daca iti raspund negativ te adresezi Tribunalului la Sectia de Contencios Administrativ.

14 | marius

January 23rd, 2009 at 7:27 am

Avatar

taxa de mediu e mai mare decat cea de inmatriculare! cum sa existe o diferenta pe care sa mi-o returneze !?!?!?

15 | marius

January 23rd, 2009 at 7:31 am

Avatar

apropo….”multumesc” mult pt. raspuns…se pare ca doar cei care au luat harburi pot sa recupereze ceva….din partea mea, sa coste de 10 ori cat masina o inmatriculare a unei masini sh…nu vi se pare, totusi, ca sunt cam multe masini pe strazi !?…si asta, nu credeti, se datoreaza tocmai smenareilor care aduc SH-uri !?!? am ajuns de rasul lumii…toti fara serviciu au ajuns sa aibe masini…

16 | Cazare Constanta Mamaia

January 23rd, 2009 at 7:35 am

Avatar

In alte cazuri a fost o diferenta. In cazul tau daca ai platit taxa de mediu – poluare, va trebui sa depui o cerere la Finante si in functie de raspunsul lor care de obieci este negativ va trebui sa depui o alta cerere dupa care sa demarez procesul.

Da nu sti cum sa procedezi te voi pune eu in contact cu avocatul Cosmin Costas care lucreaza dupa urmatorul sistem : se ocupa integral de toate formalitatile si isi incaseaza onorariul atunci cind to incasezi banii de la Finante (taxa platita, cheltuieli de judecata, onorariu).

17 | marius

January 23rd, 2009 at 7:42 am

Avatar

inca nu ai inteles ca NU am platit taxa de mediu!??(poluare) ci cea de inmatriculare !?!?!?…sunt consilier juridic…lucrez cu un av. f. bun din Galati….si chiar nu am gasit o solutie legala de a recupera taxa de inmatriculare….am facut cererea catre finante..am primit rasp. negativ si apoi nu am mai facut actiunea pt ca nu am gasit nici un text de lege care sa n avantajeze

18 | Cazare Constanta Mamaia

January 23rd, 2009 at 8:07 am

Avatar

Nu vreau sa te jignesc dar cum se face ca eu care nu am studii de drept am fost doar indrumat de un avocat si m-am ocupat singur de dosar in plus m-am prezentat fara avocat in Instanta si am cistigat procesul pentru recuperarea integrala a taxei de inmatriculare si un jurist plus un avocat foarte bun din Galati nu au reusit sa gaseasca un text de lege care sa ii avantajeze.

Saptamina trecuta am acut si recursul iar acum astept decizia Curtii de Apel care probabil va fi identica cu cea a Tribunalului.

19 | marius

January 23rd, 2009 at 10:55 am

Avatar

1)imi spui si mie de ce ai facut recurs din moment ce hotararea primei instante iti era favorabila?!!!?!?!….mai bine spus….cum de nu ti-a respins recursul ca fiind lipsit de interes ?!?!
2)nu cumva tu vb. de inmatricularea unui SH ?!

20 | cpetru

February 27th, 2009 at 4:57 pm

Avatar

buna seara

in legatura cu procedura pentru recuperarea taxei de prima inamatriculare. eu am platit taxa in septembrie 2008, si as vrea sa incerc, in caz ca nu e foarte complicat. daca se poate sa imi trimiteti un document cu pasii de urmat pe mail ..
va multumesc

21 | ady

April 5th, 2009 at 4:52 pm

Avatar

ce acte trebuie sa depun la instanta. trebuie sa am si adresa inaintata la finante cu raspunsul lor. mie mi-au mai dat o parte din bani. pot sai dau in judecata pentru restul de bani.

22 | ady11

April 5th, 2009 at 4:54 pm

Avatar

Ce acte trebuie sa depun la instanta? trebuie sa am si adresa inaintata la finante cu raspunsul lor. mie mi-au mai dat o parte din bani. pot sai dau in judecata pentru restul de bani?

23 | gypsilanu

June 27th, 2009 at 8:03 am

Avatar

Am cumparat un cielo in aprilie 2007, nou, de la dealer, si am platit si taxa de prima inmatriculare. Pot recupera acea taxa, si daca da, te rog sa-mi trimiti si mie pasii de urmat, precum si eventual un model de cerere de chemare in judecata a Directiei de finante.
Multumiri anticipate. E-mail: gypsilanu@yahoo.com

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii