Constanta Mamaia Litoral

05 Mar, 2008

Turismul la negru, stopat prin tichete de vacanta.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Sint si eu curios daca dupa introducerea acestor tichete pentru vacanta Pensiunile si Apartamentele ce se inchirieaza oricum in regim hotelier la negru ce vor face vor accepta bonuri de masa sau vor scade tarifele ?

Conducerea Asociatiei Nationale pentru Turism Rural si Ecologic (ANTREC) cere guvernantilor sa dea unda verde tichetelor de vacanta. Presedintele Asociatiei, Attila Daragus, e convins ca adoptarea Legii tichetelor de vacanta va determina cresterea numarului de turisti si va contribui la dezvoltarea afacerilor celor care activeaza in domeniu, dar, totodata, va descuraja practicarea turismului la negru. Daragus a mentionat ca, la ora actuala, pensiunile neomologate, care lucreaza la negru, atrag aproape 40% din totalul veniturilor realizate in domeniul agroturismului. Acesta s-a referit nu numai la concurenta neloiala facuta de aceste pensiuni private, ci si la manastirile care practica turism monahal. Proiectul de lege privind tichetele pentru concedii a primit aviz pozitiv in Senatul României si se afla acum in analiza comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Herman Rosner, considera ca legiferarea tichetelor sau cecurilor de vacanta va avea ca efect atât relansarea turismului national si crearea de noi slujbe, cât si mentinerea sanatatii unui numar mare de salariati, fapt ce va conduce implicit la economisirea unor sume importante din bugetul Casei de Asigurari de Sanatate. Herman Rosner spune ca din lipsa banilor, mai putin de un sfert din populatia Românei merge in concediu o data pe an, desi o vacanta la munte sau la mare poate preveni aparitia unor boli care se trateaza cu pumni de medicamente. Alte beneficii ale acestor tichete sunt faptul ca prin efectuarea concediului in alta locatie decât cea a domiciliului se asigura o mai buna coagulare a familiilor, iar angajatorii vor avea un instrument suplimentar pentru a-si stimula si fideliza salariatii, a afirmat Herman Rosner. Bonurile de vacanta ar urma sa fie acordate dupa modelul tichetelor de masa, contributiile firmelor fiind considerate cheltuieli deductibile din impozitul pe profit. Sistemul voucherelor de vacanta a fost introdus in tari precum Franta, Austria, Spania, Marea Britanie, Portugalia si Ungaria.

Sursa : Gardianul

No Responses to "Turismul la negru, stopat prin tichete de vacanta."

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii