Constanta Mamaia Litoral

06 Mar, 2008

Caracatitele invadeaza Constanta in Sezonul Estival 2008.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Auto|Turism

Ani la rind soferii din Constanta erau terorizati de comandourile ce pindeau masinile pentru a le pune caracatitele la roti.

Am fost si eu victima de 3 ori cind reveneam la masina gaseam o chestia ciudata galbena pe roata fata.

Sunam la linia fierbite vopsita pe caracatita si baietii buni veneau un 5 sau 60 de minute plateai amenda si plecai.

De 2 ori am  contribuit la bugetul Constantei (de fapt o singura data pentru ca mergea si fara chitanta) dar dupa m-am desteptat si pentru ca in oras circulau deja chei antifurt pentru caracatitele lui Mazare am achizitionat si eu una.

Acum am si eu o intrebare de bun simnt se vor reintroduce aceleasi caracatite ramase in stoc din 2006, daca da va fi acelasi surub sa caut si eu in pivnita cheia antifurt.

Ca si ideea este laudabila initiativa dar ce te faci cu Constantinescu care fiind beat mort sau `muci` cum se mai spune adoarme in mijlocul interesectie la Capitol blocind circulatia. Lui ce sa ii facem il blocam sau il scoatem basma curata si il dam bolnav de atit amunca in folosul comunitatii.

In plus in perioada caracatitei `surse din interior` imi spuneau ca sa dadeau spagi puternice sa ajunge in detasamentul de aplicare al caracatitei pentru ca si veniturile erau pe masura, eu am platit o amenda si a doua oara am negociat si am achitat 30 % din tarif.

In plus detasamentele nu erau insotite de un politist care, ca si `organ` constatator poate decide daca neaVasile a parcat neregulamentar in Constanta.

Asadar plutea destula ceata asupra legalitatii actiunii astept sa vad cum va fi si in 2008 si lucrul cel mai imporatnt cind se vor construi mult promisele locuri de parcare pentru ca la cite blocuri se ridica in spatiile verzi o sa ne facem apartamente cu garaj in balcon.
`Întrucît se apropie sezonul estival, cînd numărul de maşini care rulează în Constanţa se va tripla şi traficul rutier va deveni infernal, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a convocat o şedinţă cu specialiştii Primăriei şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, în cadrul căreia s-a decis reintroducerea sistemelor de blocare a roţilor maşinilor ca măsură coercitivă pentru şoferii care parchează neregulamentar. Primarul a precizat că, în ciuda celor afirmate de Blaga, montarea caracatiţelor nu contravine Codului Rutier, legislaţia în vigoare prevăzînd doar că maşinile parcate neregulamentar pot fi ridicate cu autospeciale, fără a stipula că aceasta este singura metodă care poate fi aplicată în cazul parcărilor în afara spaţiilor special amenajate în acest sens.

Cel mai eficient sistem de fluidizare a traficului

În şedinţa de ieri a Consiliului Local Municipal, la iniţiativa primarului Mazăre, a fost adoptată o hotărîre prin care s-au reactivat caracatiţele. Practic, Hotărîrea veche a Consiliului nu a fost abrogată şi încă îşi produce efectele. Ieri, consilierii nu au făcut altceva decît să majoreze de la 25, la 50 de lei amenda pe care Primăria o va aplica persoanelor prinse cu mîţa-n sac. „Foarte curînd vor fi aplicate caracatiţe pe autoturismele parcate neregulamentar pe banda întîi a străzilor principale din oraş, aşa cum se procedează şi în alte oraşe din ţară”, a declarat primarul. El a precizat că nu se aşteaptă ca prefectul să atace în contencios administrativ hotărîrea aprobată de consilierii municipali, deoarece „se apropie vara, nu putem risca să sufocăm traficul ca în Bucureşti”. Conform afirmaţiilor primarului, Poliţia Rutieră abia aşteaptă să reia colaborarea cu Primăria pe problema fluidizării traficului. „S-a demonstrat că metoda plasării blocatoarelor este eficientă. Cu autospecialele, nu pot fi ridicate mai mult de două maşini pe oră, în timp ce, în aceeaşi oră, pot fi amplasate sute de caracatiţe. Sigur, iniţial, maşina rămîne blocată acolo, dar vă garantez că un şofer căruia i-a fost blocată maşina nu parchează neregulamentar şi a doua oară”, a mai spus Mazăre. La rîndul său, şeful Serviciului Supraveghere Trafic Rutier din cadrul Primăriei Constanţa, Dan Baltag, a declarat că, chiar dacă maşina blocată rămîne staţionată, iar acest fapt ar putea fi considerat un impediment pentru ceilalţi participanţi la trafic, autovehiculul nu stă pe loc decît cu zece minute mai mult decît ar fi stat oricum proprietarul. „În 5-10 minute orice maşină este deblocată. Proprietarul însă poate să îşi lase maşina cu orele pe o bandă de circulaţie”, a afirmat Baltag.

Sursa : Telegraf – Constanta

No Responses to "Caracatitele invadeaza Constanta in Sezonul Estival 2008."

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii