Constanta Mamaia Litoral

19 Apr, 2008

Spaniolii vor să construiască un orăşel lacustru in Statiunea Mamaia.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Doua companii spaniole intentioneaza sa investeasca 50-60 de milioane de euro in construirea unui orasel lacustru pe lacul Siutghiol din statiunea Mamaia, intr-un parteneriat public privat cu Primaria Constanta.

Proiectul oraselului a fost prezentat si aprobat, vineri, in sedinta Consiliului Local Municipal. Potrivit primarului Constantei, Radu Mazare, investitorii vor exploata aceasta investitie, iar primaria va beneficia de un procent ce urmeaza sa fie stabilit din profitul rezultat in urma activitatii desfasurate pe insula.

“Proiectul este acum in stadiul avizarii de mediu, in conditiile in care s-a discutat inclusiv cu cei de la Mediu despre formula construirii oraselului, astfel incat, printre altele, sa nu fie afectat acvatoriul si sa existe curenti de circulatie”, a mentionat Mazare.

Legatura intre insula din mijlocul lacului si statiunea Mamaia va fi facuta printr-o pasarela lunga de 600 de metri, in dreptul hotelului ’’Caraiman’’. Pe pasarela va fi permis doar accesul pietonal, pe aceasta putand circula, in caz de urgenta, ambulantele si masinile pompierilor. Pentru transportarea turistilor de la mal va fi pus in circulatie un trenulet automat.

Radu Mazare a mai spus ca in mijlocul oraselului lacustru va exista un spatiu public pentru organizarea diferitelor evenimente, iar imprejurul acestuia vor fi magazine, terase, restaurante, baruri si cluburi.
Primarul a precizat ca proiectul va putea fi realizabil daca va obtine avizul de mediu si daca administratia locala va primi in administrare fundul lacului Siutghiol, in zona unde va fi construit oraselul lacustru.

Radu Mazare a declarat ca, in urma cu zece zile, a discutat cu premierul Calin Popescu -Tariceanu despre proiectele pentru municipiul Constanta. “Premierul a parut interesat de aceste proiecte si nu intelegea de ce nu se fac toate aceste lucruri”, a mentionat primarul Constantei.

Sursa : www.green-report.ro

No Responses to "Spaniolii vor să construiască un orăşel lacustru in Statiunea Mamaia."

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii