Constanta Mamaia Litoral

30 Apr, 2008

A început demolarea beach-bar-urilor ilegale din Statiunea Mamaia.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Scandal, înjurături, muncitori agitaţi, patroni nervoşi, vînt, soare şi marea neagra; acestea au fost coordonatele punerii în aplicare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind plajele din statiunea Mamaia. Amintim că, după ce a fost propus de patru ori de către Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), PUZ-ul a fost aprobat în unanimitate, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM) din 13 martie 2008, după ce Direcţia a respectat amendamentele solicitate de municipalitate. DADL trebuie să ţină cont în administrarea plajelor de respectarea unor distanţe minimale, atît între beach-baruri cît şi între beach-baruri şi unităţile de alimentaţie publică de pe promenada Statiunea Mamaia; să respecte delimitarea teritorială între domeniul public al statului (plaje) şi domeniul public al Primăriei; să permită doar amenajarea a 26 de beach-baruri din lemn şi stuf, pe linia mediană a plajei şi nu lîngă promenadă; să demoleze toate construcţiile de pe plaja care nu sînt prevăzute în PUZ. La şedinţa din 13 martie, Gheorghe Babu, directorul DADL, a promis, în plen, că „de pe 14 martie, vom remite adrese către toţi deţinătorii de contracte de concesionare a plajelor pentru demolarea, în maximum cinci zile, a tuturor construcţiilor de pe plaje care nu sînt conforme cu prevederile PUZ aprobat de CLM”. Zis şi făcut!

 

DADL a început prima fază a demolărilor, fiind identificate, potrivit declaraţiei lui Cătălin Anton, purtătorul de cuvînt al DADL, nouă construcţii abuzive în Statiunea Mamaia, pe sectoarele Mamaia II şi Mamaia VII, şase în Eforie Nord şi cinci în Costineşti. Reprezentanţii DADL susţin că, aşa cum era normal, înainte de a năvăli cu muncitori şi unelte pentru a pune în practică acţiunea de demolare, au trimis înştiinţări către societăţile deţinătoare ale acestor sectoare de plajă, care au fost notificate să dezafecteze construcţiile ilegale. Undeva pe traseul DADL – operatori de plajă – patroni de beach-baruri, informaţia s-a pierdut, astfel că, ieri, pe „cîmpul de bătălie”, se aflau doar reprezentanţii DADL şi patronii furioşi care, gata să treacă la represalii, jurau că nu au primit niciun fel de înştiinţare. Scenele de certuri, rugăminţi, înjurături şi răcnete au durat mai bine de trei ore. În cele din urmă, patronii au cedat, iar muncitorii au desăvîrşit demolarea. În Eforie Nord există un caz deocamdată unic, una dintre construcţiile vizate fiind dezafectată chiar de către proprietar.

Deşi, aparent, evitarea eternelor conflicte dintre administratorii plajelor şi patroni este imposibilă, există totuşi o soluţie, simplă, logică şi care ar scăpa de bătăi de cap pe mult prea mulţii factori implicaţi în acest mecanism. În contextul în care

Sursa : www.telegrafonline.ro

No Responses to "A început demolarea beach-bar-urilor ilegale din Statiunea Mamaia."

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii