Constanta Mamaia Litoral

01 May, 2008

Zeci de mii de turişti invadează Constanta si Mamaia de 1 Mai

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Oraşul Constanta, port la Marea Neagră, este un spaţiu al bucuriei sosirii şi al tristeţii plecării, un spaţiu de tranzit al turiştilor ce vin aici să îşi petreacă cele cîteva zile libere, vacanţele sau concediile, în timpul sezonului estival. Oraşul-gazdă al freamătului, bucuriei şi miracolului venirii şi plecării, înghesuielii dătătoare de senzaţiile paradoxale ale libertăţii împărtăşite, devine brusc neîncăpător, timp de patru luni pe an, din cauza afluxului de străini veniţi în căutarea odihnei şi distracţiei binemeritate. Anul acesta, deschiderea sezonului estival 2008 îi aşteaptă pe turişti cu aproape 20.000 de locuri de cazare, numărul estimat al acestora fiind în jur de 30.000! Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului – „Litoral”, Corina Martin a declarat că deschiderea oficială a sezonului estival 2008 va avea loc astăzi, 1 mai, la Mangalia, în prezenţa ministrului Ovidiu Silaghi – Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), care estimează pentru 2008 o creştere a turismului pe litoralul românesc de aproximativ 12-15%. Ministrul va participa cu acest prilej şi la inaugurarea Portului Turistic Mangalia. „Sînt optimist în ceea ce priveşte sezonul estival 2008. Creşterea de anul trecut a circulaţiei turistice pe litoralul românesc şi vînzările deja promiţătoare ale agenţiilor de turism pentru vacanţele de vară din acest an ne îndreptăţesc să fim optimişti. Sperăm în acest sezon estival la o creştere de aproximativ 12-15%”, a declarat Silaghi. Pentru minivacanţa de 1 mai, hotelierii şi autorităţile locale şi judeţene au făcut importante pregătiri pentru reluarea tradiţiei, întreruptă, din păcate, în ultimii 17 ani. Hotelierii au grăbit renovările, au făcut curăţenie şi au adaptat preţurile în mai noul context de promoţie al sărbătorii: pentru un sejur, în funcţie de numărul de zile, de categoria unităţii hoteliere şi de facilităţile acesteia, preţurile variază între 40 şi 200 de lei, iar cei care doresc pot achiziţiona pachete complete pînă după 1 mai, dar pentru care trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani. Autorităţile au depus eforturi pentru ca agrementarea şi petrecerea vacanţei de Paşte şi de 1 mai să fie reuşite astfel că, în afară toaletării spaţiilor verzi şi realizării ornamentaţiei florale şi dendrologice, cu noi specii de palmieri, în staţiunea Mamaia au a fost repusă în funcţiune telegondola. Preşedintele Asociaţiei „Litoral”, Corina Martin, a mai declarat că turiştii vor avea posibilitatea să aleagă între o vizită la Acvariu, la Definariu, un spectacol la Teatrul de Revistă Fantasio, la Teatrul de Păpuşi, vizite la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă şi cel de Artă Populară, Moscheea Mahmud, construită în stil arabo-bizantin, cu elemente arhitecturale româneşti, şi Parcul Arheologic.

Constanţa „City-Tour”

Cu ocazia deschiderii sezonului estival, în perioada 1 – 4 mai, Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa a anunţat reintroducerea autobuzelor supraetajate ale liniei Constanţa „City-Tour”, care efectuează traseul turistic. „Turul oraşului va fi efectuat în intervalul orar 9.00 – 18.00, cu plecări din Gara Constanţa şi Mamaia, zona Butoaie, din oră în oră. Durata unei călătorii dus-întors este de aproximativ trei ore, iar turiştii au la dispoziţie, în autobuze, bilete la preţul de anul trecut: 5 lei – valabile trei ore, 8 lei – valabile şase ore, 12 lei – valabile toată ziua”, a declarat directorul RATC, Dumitru Coiciu.

Croazieră pe mare

Portul Constan ţa va fi tranzitat, în această perioadă, de peste 1.500 de turişti străini, care vor sosi la bordul unor nave de croazieră. „Saga Rose”, sub pavilion Bahamas, a sosit în data de 26 aprilie 2008 în Portul Constanţa. Pasagerii navei au avut la dispoziţie mai multe variante pentru petrecerea timpului în România, respectiv o vizită în Delta Dunării sau la mănăstirile şi monumentele şi cetăţile din Dobrogea. „Saga Rose” este agenturată de firma Phoenix, are o lungime de 189 metri şi a fost construită în Franţa. Echipajul este format din 350 de persoane. Pe 2 mai va sosi în Portul Constanţa nava de pasageri „Kristina Regina”, aparţinînd Kristina Cruises. Nava are o lungime de 99,38 metri şi o capacitate de peste 1.000 de pasageri. La sosirea în terminalul pasageri, nava urmează să fie întîmpinată de reprezentanţii Asociaţiei „Litoral” şi ai MIMMCTPL, în cadrul programului pregătit în deschiderea sezonului estival.

Vreme mai caldă, dar scăldatul este strict interzis!

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au anunţat, pentru perioada imediat următoare că, în majoritatea regiunilor ţării, vremea se încălzeşte, dar că se vor menţine condiţiile de ploaie. Nu se vor mai înregistra intensificări ale vîntului, iar în zonele din sud şi vest cerul va fi senin.

Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) avertizează toţi turiştii şi constănţenii ca, în această perioadă a minivacanţei, să nu facă baie în mare sau în lacurile din judeţele Constanţa şi Tulcea, temperatura apei fiind extrem de scăzută: maximum 10 grade în apa mării!

Unde sînt vamaioţii de altădată?

În Vama Veche! Încă de ieri, spaţiul boem al rockerilor şi hippioţilor în căutare de armonie şi calm, a fost luat de asalt de sute de tineri ce duc mai departe tradiţia, atît de iubită, a staţiunii Vama Veche. Tinerii şi-au pus corturile pe plajă, aşteaptă obişnuitele concerte, se plîng de imixtiunea „vocilor modernismului” – manelele din Salsa sau muzica populară de la alte neispirate bodegi deschise prea curînd în spaţiul liniştii şi-al uitării – mănîncă celebrele clătite-gigant sau împart ţapii de bere la Ovidiu, la Stuf.

www.telegrafonline.ro

No Responses to "Zeci de mii de turişti invadează Constanta si Mamaia de 1 Mai"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii