Constanta Mamaia Litoral

24 May, 2008

Lipsa de comunicare afecteaza turismul

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Uncategorized

Lipsa de comunicare si orgoliile dintre hotelieri si agentiile de turism reprezinta una dintre principalele cauze care impiedica dezvoltarea unor pachete turistice de calitate in Romania, a declarat, ieri, Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedintele Touring Eurolines, la Forumul Industriei Ospitalitatii.

Acesta afirma ca agentiile romanesti de turism ar trebui sa solicite hotelierilor din tara sa elaboreze ofertele si calendarele evenimentelor locale cu cel putin un an inainte de desfasurarea acestora. “Pentru a putea dezvolta pachete de turism calitative la nivel national, avem nevoie ca hotelierii sa stabileasca din timp ce oferta vor avea peste un an. Astfel, preturile si ofertele pe care un hotel le va detine peste un an ar trebui comunicate in prezent”, a spus Anastasiu. Presedintele ANAT a cerut hotelierilor din tara sa ajusteze grila tarifara, astfel incat preturile sa fie corecte, adica sa tina cont de diferentele dintre receptie, agentia vanzatoare, agentia tour-operatoare si clientul final.

In acelasi timp, reprezentantii hotelurilor prezenti la manifestare au declarat ca, pe viitor, vor avea succes hotelurile care practica preturi mici si au servicii bune.

Seful Continental Hotels, cea mai mare retea la nivel local, Michele Meoni, afirma ca, in urmatorii trei ani si jumatate, Continental Hotels intentioneaza sa deschida zece hoteluri de doua stele, care vor functiona pe conceptul low-cost, in principalele orase ale tarii.

“In Romania nu exista inca hoteluri de doua stele care sa fie caracterizate prin raportul calitate-pret. Hotelurile pe care le vom deschide se numesc Hello si vor ingloba exact acest concept, nou pentru Romania, si anume tarife low-cost la servicii de calitate”, a spus Michele Meoni. Potrivit acestuia, seria de zece hoteluri va incepe cu deschiderea unui hotel cu 150 de camere, in zona Garii de Nord din Bucuresti.

Continental Hotels a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 28,6 milioane de euro, cu circa 15% peste rezultatul bugetat, de 24,7 milioane de euro. Pentru 2008, compania vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 30 milioane de euro. Lantul Continental Hotels este format din 14 hoteluri, dintre care trei sunt operate sub brandul IBIS.

Principalul actionar al Continental Hotels este firma Conti Hotels Investments, care detine 78% din actiuni. Competitorii Continental pe segmentul de trei-patru stele sunt lanturile internationale Best Western, Golden Tulip si NH Hotels. Conform analistilor din industria ospitalitatii, in prezent, la nivel local, exista aproximativ 1.100 de hoteluri, cu un total de 8.000 de camere.

No Responses to "Lipsa de comunicare afecteaza turismul"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii