Constanta Mamaia Litoral

25 May, 2008

Cartierul de pe faleza nord în pericol de a aluneca în Marea Neagra

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Cel mai scump şi elegant cartier al Constantei, Faleza Nord, riscă să alunece spre mare din cauza eroziunii falezei şi a lipsei de reacţie a autorităţilor locale.

Promenda falezei care leagă oraşul de statiunea Mamaia este deja distrusă de valuri, iar ţărmul e brăzdat de cratere uriaşe.

Locuitorii blocurilor ridicate în anii ’80 povestesc că, după fiecare ploaie, mai cade o bucată din mal, iar fisurile din faleză se adâncesc văzând cu ochii.

Terenurile au fost retrocedate legal.

Oamenii sunt indignaţi de faptul că autorităţile nu iau nicio măsură. Ba, mai mult, Ministerul Mediului are un proiect de consolidare a falezei, însă nu poate face nimic fără acordul Primăriei Constanţa, care condiţionează acordul de construire a unei şosele de coastă între Constanta şi Mamaia.

„Proiectul de consolidare e în valoare de 50 de milioane de euro, însă e nevoie de acceptul Primăriei Constanta, care spune că va aproba proiectul doar dacă, după finalizarea lui, guvernul va aproba construirea şoselei de coastă dintre Constanta şi Mamaia“, spune Gheorghe Barbu, directorul Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral (DADL).

De cealaltă parte, autorităţile locale spun că nu au condiţionat proiectul în niciun fel. „Nu am condiţionat actualul proiect. Vom da terenul în patrimoniul DADL pe perioada efectuării consolidă rii, dar vrem ca la înapoierea lui la primărie să se aprobe, prin hotărâre de guvern, şi şoseaua de coastă“, susţine viceprimarul Nicolae Nemirschi.

O altă piedică în calea proiectului de consolidare a falezei este faptul că mare parte din terenurile situate în zona falezei au intrat în posesia unor particulari.

Astfel, în urmă cu trei ani, Constantin Malciu a închiriat de la DADL toată porţiunea de plajă din dreptul centrului oraşului până la intrarea în Mamaia, mai exact 90.000 de metri pătraţi. Iar în primăvară, o porţiune de 20.000 de metri pătraţi de plaja, din dreptul Pescariei, spre Mamaia, a fost blocată cu o barieră, în spatele căreia se află zeci de utilaje care lucrează la ridicarea unui complex de blocuri de lux.

Pe de altă parte, viceprimarul Nicolae Nemirschi susţine că terenurile de pe malul mării sunt retrocedate conform legii.

www.evz.ro

No Responses to "Cartierul de pe faleza nord în pericol de a aluneca în Marea Neagra"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii