Constanta Mamaia Litoral

26 May, 2008

Raidul Marii Negre, un festival al vehiculelor istorice

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Vinerea viitoare va avea loc startul în prima regată internaţională de yachting din Marea Neagra, Mangalia – Balcic, organizată de Yacht Club România cu sprijinul Pontos Sailing Team Varna şi cu participarea International Yacht Club Odessa. Regata va începe în portul turistic Mangalia şi va avea ca destinaţie oraşul Balcic din Bulgaria.

 

În cadrul acestei manifestări, s-a organizat şi un raid automobilistic pe traseul Bucureşti – Constanta – Mangalia – Balcic, numit “Raidul Marii Negre”, la care s-au înscris 30 de vehicule de epocă. Maşinile au plecat vineri dimineaţă din Bucureşti, iar în cursul serii au ajuns în Bulgaria. În Mangalia s-a făcut un popas pentru ca publicul să poată admira în voie spectaculoasele vehicule istorice. „Un vehicul istoric este o maşină care a împlinit peste 30 de ani de la data încetării producţiei de serie a modelului respectiv. Este prima ieşire din ţară pe care clubul nostru o face pe cont propriu, o competiţie de anduranţă pentru verificarea maşinilor, dar şi a noastră, a piloţilor”, a declarat Cristian Stoian, vicepreşedintele Retromobil Club România, asociaţia care a organizat raidul.

Printre participante se află exemplare de colecţie, cum ar fi Jaguar XJ6 seria 1, Triumph Spitfire 1500, Chevrolet Impala Convertible (numită şi Frumoasa Americană), BMW 1602, Morgan Plus 8 Supercharged sau Austin Healey 100 BN1. „Cele mai valoroase ar fi un Mercedes Ponton 220, fabricat în 1957 şi care face peste 100.000 de euro, Jaguarul XJ6 şi un Opel Commodore”, a mai spus Stoian. Nu au lipsit autohtonele ARO M 461 sau Dacia 1100, maşini comuniste cum ar fi Volga M21 şi Zastava 1300, dar şi vehicule care trezesc nostalgie românilor, ca Fiat 850 şi Renault 12 Gordini. Multe priviri a atras şi un Jeep Willis fabricat în 1948, model care a “ratat” al doilea război mondial, dar nu şi pe cel de şase zile, între Egipt şi Israel, desfăşurat în 1967. „Îmbucurător este că pe drum nu au existat incidente, iar la Mangalia oamenii ne-au primit foarte frumos”, a încheiat Cristian Stoian. Sîmbătă, cele 30 de maşini participă la o expoziţie organizată în Balcic, iar duminică la prînz vor pleca înapoi spre Bucureşti.

No Responses to "Raidul Marii Negre, un festival al vehiculelor istorice"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii