Constanta Mamaia Litoral

27 May, 2008

Alegerile locale din vara înghesuie festivalurile de pe litoral în luna august

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Avem puţine certitudini privind datele festivalurilor tradiţionale din această vară, iar dacă, în 2007, am avut acţiuni în toate lunile estivale, în acest an, din cauza alegerilor, s-ar părea că marile festivaluri se suprapun.

„Callatis 2008″, la mâna alesului la cârma Primăriei?
Deşi gurile rele au dat incertă ediţia 2008 a Festivalului „Callatis” (în funcţie de reuşita lui Iorguş pentru un nou mandat la cârma oraşului Mangalia), acţiunile estivale mangaliote pentru această vară au început, surprinzător, încă din luna decembrie a anului trecut, după cum arată Biroul de presă al Primăriei Mangalia. Este vorba despre desemnarea candidaţilor din Belgia pentru faza finală a competiţiei „Personalitatea anului”, care va avea loc la Festivalul „Callatis” 2008, prilej cu care, la Bruxelles, s-a desfăşurat o ediţie specială a proiectului „Callatis Euro Tour”. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Mangalia, La Maison Culturelle Belgo – Roumaine Arthis Bruxelles, Asociaţia Pro Familia şi Fundaţia „Callatis”. Programul manifestării a mai cuprins „Gastro Callatis – Festivalul Plăcintei Dobrogene la Bruxelles”.

Stufstock, tot în august, la Vama Veche
Cea de-a şasea ediţie a festivalului Stufstock va avea loc anul acesta între 14 şi 16 august la Marina Park, în Vama Veche, anunţă organizatorii. Numele artiştilor care vor cânta la festivalul din vară vor fi făcute publice în zilele următoare.
La ediţia trecută a festivalului, care a avut titulatura „Stufstock Greenfest” şi a avut loc între 16 şi 19 august, tot la Vama Veche, au urcat pe scenă trupe precum The Dandy Warholes, Zdob şi Zdub, Phoenix, Luna Amară, Kumm, Implant pentru Refuz sau Timpuri Noi.
Stufstock este un eveniment care a fost iniţiat de mişcarea „Salvaţi Vama Veche” şi are ca scop păstrarea spiritului original al staţiunii, împotriva dezvoltării de proiecte hoteliere în zonă.

„Mamaia copiilor” – singurul în luna iulie
În ceea ce priveşte festivalurile de muzică din Mamaia, de muzică uşoară şi muzică populară, Cristian Zgabercea, directorul Direcţiei de cultură din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, ne-a declarat că acestea se vor susţine în luna august.
Rămâne sub semnul întrebării Festivalul Internaţional al Producătorilor Independenţi de Film (IPIFF) care, potrivit principalilor organizatori, după ediţia din 2007, manifestările ar urma să-şi schimbe locaţia.
Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor“ a ajuns, în acest an, la cea de-a VIII-a ediţie, preselecţia zonală pentru secţiunea de interpretare fiind deschisă copiilor şi adolescenţilor, pe patru categorii de vârstă: 4 – 7 ani, 8 – 10 ani, 11 – 13 ani şi adolescenţi cu vârsta între 14 – 17 ani .
Caravana „Mamaia Copiilor“ va ajunge la Craiova, Aninoasa, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Ploieşti, Bacău, Galaţi ş.a. Preselecţia de la Constanţa este programată în zilele de 12 şi 13 aprilie, la Palatul Copiilor.
În această etapă, se pot prezenta grupuri vocale formate din 8-20 copii sau adolescenţi. Etapa de preselecţie finală va avea loc la Bucureşti, în zilele de 17 şi 18 mai 2008.
În ceea ce priveşte secţiunea creaţie, selecţia se va desfăşura la Bucureşti, în zilele de 15 şi 16 mai 2008.
Festivalul „Mamaia Copiilor” este programat în perioada 10 – 13 iulie 2008, pe scena Teatrului de Vară.

Un festival de operă şi un altul de teatru
De la Consiliul Judeţean Constanţa am mai aflat că, pentru luna iunie, se lucrează deja la programul Festivalului internaţional de operă şi balet. Niciun gând deocamdată despre stagiuni permanente estivale, ci doar un proiect iniţiat de Cristian Zgabercea privind cursuri de salsa…
Cu mare tam-tam, luna trecută, s-a anunţat o iniţiativă particulară, şi anume prima ediţie a Festivalului Litoral Naţional Teatru, care ar urma să se desfăşoare în perioada 10 iulie – 24 august. Spectacolele Festivalului Litoral Naţional Teatru 2008 vor avea loc în toate teatrele din staţiuni precum Mamaia, Năvodari, Eforie, Mangalia, dar şi de la Hârşova, Medgidia, Constanţa şi Slobozia.
Cert este că sezonul estival 2008, graţie Asociaţiei LITORAL, demarează în forţă având în prim plan tocmai acţiuni culturale şi de divertisment. Astfel, intrarea la muzee va fi liberă la acest sfârşit de săptămână pentru turiştii cazaţi pe litoral, care vor putea asista şi la programe artistice şi o defilare de maşini de la cazinoul din Constanţa până în staţiunea Mamaia.

www.cugetliber.ro

No Responses to "Alegerile locale din vara înghesuie festivalurile de pe litoral în luna august"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii