Constanta Mamaia Litoral

30 May, 2008

Cantitatea de alge care va ajunge pe plaje va fi din ce în ce mai mare

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Calitatea apei mării s-a îmbunătăţit în ultimele decenii. Nu este meritul omului. Pur şi simplu, spun specialiştii, după dispariţia coloşilor industriali poluatori, s-a refăcut şi ecosistemul marin. Din punctul de vedere al Apelor Dobrogea – Litoral, singurele probleme privind calitatea apei mării sunt la Eforie Sud, ca urmare a deversărilor de ape insuficient epurate. SC RAJA SA Constanţa a demarat un proiect ISPA în valoare de 10,8 milioane euro pentru reabilitarea staţiei de epurare din Eforie Sud. Aceasta va deservi o populaţie de 140.000 de persoane. Lucrarea este în curs de execuţie.
Algele reprezintă o altă problemă care an de an dă bătăi de cap atât turiştilor, cât şi autorităţilor. Din păcate, nu există niciun proiect care să ne scape de această problemă. „Algele sunt un produs al mării. Trebuie să ne obişnuim”, a declarat Gheorghe Babu, directorul Apelor Dobrogea – Litoral (DADL).
Pe de altă parte, nici DADL nu dispune de suficiente utilaje pentru strângerea algelor într-o singură zi: „Ne-ar trebui 100 de utilaje pentru a curăţa litoralul în 12 ore. Asta ar însemna ca toate maşinile să fie blocate doar pentru această activitate. Totodată, costurile sunt foarte mari”, a adăugat Babu. Tot ceea ce putem face de acum încolo este să ne obişnuim cu ele.
Anul trecut, furtuna a adus la ţărm o cantitate impresionantă de aproximativ 40.000 de tone de alge. Cele mai afectate plaje au fost Eforie, Costineşti, Olimp, 2 Mai, Vama Veche.
Înflorirea algală şi dezvoltarea plantelor acvatice determină reducerea transparenţei apei şi a oxigenului, cu impact negativ asupra faunei.

No Responses to "Cantitatea de alge care va ajunge pe plaje va fi din ce în ce mai mare"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii