Constanta Mamaia Litoral

17 Jun, 2008

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber in Statiunea Mamaia

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Staţiunea Mamaia va găzdui, la sfîrşitul acestei luni, cea de-a doua etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, cel mai mare eveniment de gastronomie din ţară, la care sînt aşteptaţi să se întreacă în pregătirea de mîncăruri alese bucătari şi cofetari din mai multe ţări. Potrivit organizatorilor, manifestarea se adresează atît specialiştilor, cît şi amatorilor, concursul fiind alcătuit din două categorii: Mîncăruri Gătite în aer liber şi Preparate culinare reci, fiecare avînd mai multe secţiuni. Se poate concura atît individual, cît şi în echipă, numărul maxim de participanţi pentru o echipă fiind de trei persoane. „Originalitatea concursului constă în modul în care reformulăm ideea de bucătărie. Scoatem bucătarul şi cofetarul în aer liber, îi oferim spectatori, iar el nu trebuie decît să îşi dea frîu liber imaginaţiei, să creeze şi să facă din gătit un spectacol”, a precizat coordonatorul proiectului, Radu Zărnescu.

La sfîrşitul concursului, juriul va acorda atît cupa fiecărei clase, dar şi premii pentru locurile I, II şi III în cadrul fiecărei secţiuni din cele două clase.

Trofeul „Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber” va fi decernat la încheierea campionatului, la Braşov, concurentului care a acumulat cele mai multe puncte de-a lungul celor trei etape care se desfăşoară în 2008.

Din juriul care va desemna cîştigătorii acestei ediţii fac parte Robert Rainford, celebra gazdă a emisiunii „Licence to grill”, Dumitru Burtea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, maeştri şi specialişti emeriţi în arta culinară, dar şi o serie de personalităţi media şi specialişti în domeniul artei culinare.

În afara concursului, spectatorii se vor bucura de un program care include DJ din Marea Britanie, care vor mixa în zilele de concurs, dansuri şi cîntece tradiţionale maramureşene, piese de teatru de păpuşi, spectacole de mimă şi pantomimă.

Totodată, cei prezenţi vor putea vedea o demonstraţie de înaltă tehnică, o lucrare artistică în întregime din zahăr, realizată de maestrul Internaţional în artă culinară Silvian Miron, singurul profesionist român membru în Uniunea Internaţională a Patiserilor, Cofetarilor şi Preparatorilor de îngheţată şi, totodată, singurul român care a primit Trofeul de aur „Arch of Europe”, pentru excelenţă şi prestigiu antreprenorial, acordat de organizaţia Internaţională Business Initiative Directions. De altfel, pentru prima dată de la lansarea Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, concurenţilor înscrişi în secţiunea Dulciuri li se va decerna, în urma evaluărilor juriului, cupa ChocoArt – Silvian, pentru ingeniozitate, creativitate şi originalitate în domeniul Dulciurilor. „Cupa ChocoArt – Silvian este primul şi singurul premiu decernat în cadrul unei competiţii de acest gen şi are ca principal ţel cunoaşterea, recunoaşterea şi stimularea creatorilor de dulciuri, fie ei profesionişti sau amatori. Era nevoie de o distincţie care să recunoască şi să recompenseze, la nivel naţional, şi categoria celor care aduc cofetăria şi produsele de cofetărie la rang de artă şi nu pot decît să mă bucur că organizatorii Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber au fost receptivi la această idee”, a precizat Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian.

Manifestarea, organizată de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), se va desfăşura în perioada 27 – 29 iunie, pe terasa Hotelului Flora din staţiunea Mamaia. Aceasta este cea de-a doua etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber 2008, prima etapă avînd loc la Azuga, iar a treia urmînd să se desfăşoare la Gilău, în judeţul Cluj.

www.telegrafonline.ro

No Responses to "Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber in Statiunea Mamaia"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii