Constanta Mamaia Litoral

18 Jun, 2008

Stopaţi dezastrul şi ilegalităţile de pe plaje

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Clădirile ilegale de pe plajele din Mamaia s-au înmulţit, deşi directorul Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL), liberalul Gheorghe Babu, a promis în faţa Consiliului Local Municipal (CLM) Constanta, în şedinţa din 13 martie, că va demola, pînă la 1 mai, toate imobilele construite pe nisip fără autorizaţie. Dacă în timpul sezonului estival trecut, pe plajă au fost identificate 25 de clădiri în afara legii, anul acesta, numărul lor a ajuns la 31, în ciuda promisiunilor lui Babu. Pentru că nimic nu se schimbă în atitudinea administratorului plajelor – DADL -, ba dimpotrivă, primarul Constanţei, Radu Mazăre, îi cere premierului Călin Popescu Tăriceanu, printr-o scrisoare deschisă, să ia măsuri pentru a salva plajele româneşti de dezastrul administrării DADL. Într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, Mazăre a declarat că municipalitatea a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a demola construcţiile ilegale. „Dacă şi Tăriceanu va tolera aceste construcţii ilegale şi consideră că este normal să se construiescă pe plajă fără autorizaţii, să se ridice tiribombe şi baruri etajate, populaţia va cunoaşte acest lucru şi va acţiona în consecinţă. Eu nu pot face mai mult decît atît, pentru că legislaţia nu permite. Dacă aş fi putut, aş fi intrat pe plajă cu buldozerul. Cei care pot demola aceste clădiri, indiferent de faptul că amenzile date de Primărie sînt contestate sau nu, sînt cei de la DADL. Dacă nu vor face acest lucru, turiştii vor face plajă printre tiribombe sau pe baruri. Am pretenţia de la Tăriceanu să respecte legea, să îl demită pe actualul director şi să pună la conducerea DADL pe cineva care să respecte prevederile legale”, a declarat Mazăre. El a adăugat că, în urmă cu o lună, CLM a cerut Guvernului demiterea lui Babu, însă nimic nu s-a întîmplat pînă acum. Rămîne de văzut dacă premierul va lua, în sfîrşit, atitudine faţă de haosul produs de DADL pe plaje, în condiţiile în care sezonul a fost lansat oficial pe 1 mai, hotelierii şi proprietarii de terase au deschis larg porţile pentru turişti, iar concesionarii plajelor contractaţi direct de DADL încă nu au pregătit plajele. Conform declaraţiilor primarului Constanţei, în prezent, niciuna dintre construcţiile de pe plajă nu are autorizaţie în conformitate cu legislaţia, nici măcar cele prevăzute pe amplasamentele existente şi prevăzute în PUZ. „Noi am dat certificat urbanistic pentru clădirile prevăzute în PUZ şi le-am solicitat avizele cerute de lege pentru a li se elibera autorizaţiile de construcţie. Nu s-a mai prezentat nimeni pentru a i se emite actul necesar, deşi am semnat o dispoziţie prin care, în cazul în care o firmă se prezintă cu toate documentele necesare, să i se elibereze pe loc autorizaţia de construcţie.

Deşi sistate de Primărie, lucrările la construcţia SC “Amăruii” SRL continuă

Un caz concret prezentat ieri de Mazăre este cel al unei clădiri în construcţie, pe plaja din faţa clubului Melody, care nu este prevăzută în Planul Urbanistic Zonal al plajei din Mamaia, aprobat de CLM la rugămintea prefectului Culeţu şi a directorului DADL. “Este o construcţie complet ilegală, fără avize, fără autorizaţie de construcţie, pe care Primăria Constanta a amendat-o şi pentru care a dispus sistarea de lucrări, însă proprietarul continuă să o amenajeze. Singurul care poate demola fără a fi încurcat prin tertipuri judiciare este administratorul domeniului public al statului, respectiv DADL. Pe plaje se construiesc în neştire şi cu sfidarea totală a legii baruri etajate, discoteci, tiribombe, piscine. România nu are o suprafaţă foarte mare de plajă care să dispună de infrastructură, de hoteluri aferente. Ca atare, prin aceste construcţii se distruge turismul. Constanta vinde plajă. Dacă aceasta este ocupată abuziv de diverse construcţii, vom ajunge ca, în 2008, într-un stat european, să nu putem dezvolta un turism în condiţii civilizate”, a declarat primarul. Prezent la conferinţă, directorul adjunct al Corpului de Control al Primăriei, Ionuţ Pripişi, a declarat că, în cazul imobilului dat drept exemplu de primar, a fost aplicată, pe 23 mai, o amendă de 150 milioane lei, s-a dispus sistarea lucrărilor şi desfiinţarea construcţiei. „Nu s-au respectat sancţiunile şi măsurile impuse, motiv pentru care am întocmit o notă de constatare în care s-a menţionat că lucrarea nu a fost sistată, ba, mai mult, lucrările au continuat. Pentru acest fapt, am depus la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Constanta o plîngere împotriva firmei SC Amăruii SRL, care este proprietara imobilului”, a mai spus Pripişi.

www.telegrafonline.ro

No Responses to "Stopaţi dezastrul şi ilegalităţile de pe plaje"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii