Constanta Mamaia Litoral

19 Jun, 2008

Romanii prefera pe litoral hotelurile de trei si patru stele.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Romanii au vazut ca a devenit mai accesibil sa se cazeze si la patru stele, au inteles ca isi pot permite acest lucru, pentru ca a crescut nivelul de trai si este pentru prima data cand reprezentantii acestor unitati au venit cu niste preturi atractive”, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral. Conform reprezentantilor ANAT, pe litoral, se estimeaza, in aceasta vara, o crestere de 15% a numarului de turisti fata de anul trecut, la circa doua milioane.

“O conditie pentru aceasta crestere va fi, insa, marirea circulatiei turistilor la capetele de sezon: mai, iunie si septembrie. In acest an, am avut in premiera sosiri la inceputul lunii aprilie pe litoral, numai de 1 Mai am avut un numar de 30.000 de turisti pe litoral”, a mai spus Martin.

Potrivit reprezentantei ANAT, in prezent sunt deschise pe litoral 4.500 de locuri de cazare in unitati hoteliere de la doua la patru stele.

“Progamul pe care l-am derulat in perioada summitului NATO a reprezentat o oportunitate pentru hotelierii de pe litoral. A fost mai mult un eveniment de imagine, pentru ca nu ne asteptam sa avem atat de multi turisti in acea perioada. Am dovedit ca litoralul e gata sa fie deschis pana in 1 Mai”, a mai spus Corina Martin.

Oficialii ANAT au mai declarat ca vizeaza un parteneriat intre Romania si Bulgaria pentru accesarea unor fonduri europene pentru crearea rivierei Marii Negre, ceea ce va aduce un plus de imagine ambelor tari.

“Nu trebuie sa se mai vorbeasca despre o competitie intre Romania si Bulgaria. Turistii romani au inceput sa calatoreasca in destinatii tot mai indepartate, nu neaparat in Bulgaria, iar la preturi, nu este o competitie intre cele doua tari”, a precizat presedintele Asociatiei Litoral.

Pe incoming sunt asteptati in aceasta vara circa 120.000 de turisti, cei mai multi provenind din tari precum Germania, Franta si Austria.

Pe segmentul de outgoing, cele mai importante destinatii pentru sezonul estival vor fi Grecia, unde sunt asteptati peste 300.000 de turisti romani, Bulgaria, unde vor merge circa 250.000 de romani, si Turcia, unde se inregistreaza o crestere de 106% pe curse charter, ajungandu-se la peste 156.000 de turisti romani.

Turistii au la dispozitie, in acest an, 125 de curse charter, cu plecare din 11 orase din Romania, in special catre statiuni din Turcia, Grecia si Spania, anul trecut, avioanele care operau acest tip de zboruri decoland din doar trei orase.

Catre statiunile din Turcia vor fi organizate 71 de curse charter, catre cele din Grecia vor fi 23 de curse, zece, catre Spania, opt, spre Tunisia si cate trei, catre statiunile din Italia si Cipru, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

“Daca anul trecut Turcia inre- gistra peste 75.000 de turisti romani, pentru acest an, cresterea este estimata la un grad de ocupare de 80% a curselor charter, anul

acesta cresterea va fi de 106%, ajungandu-se la peste 156.000 de turisti. O alta crestere importanta o inregistreaza Tunisia, care, potrivit estimarilor touroperatorilor, va inregistra, pentru tot anul, circa 50.000 de turisti”, a declarat Traian Badulescu, consilier de presa in cadrul ANAT.

Conform acestuia, segmentul de outgoing va inregistra o crestere de circa 30% in acest an. Pretul mediu al unui pachet turistic se va ridica, in acest an, la circa 400 de euro.

“Este foarte bine ca pleaca romanii, asta denota o crestere a nivelului de trai. Acum turistii aleg un sejur in strainatate si mai multe in Romania. Abia la finalul sezonului vom avea o cifra estimativa a incasarilor din acest sezon”, a mai spus Badulescu.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a agentiilor de turism se numara Happy Tour, Eximtur, Marshal Turism, Aerotravel, J’Info Tours sau Paralela 45.

www.standard.ro

No Responses to "Romanii prefera pe litoral hotelurile de trei si patru stele."

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii