Constanta Mamaia Litoral

21 Jul, 2008

Peste 8.000 de apartamente în locul fabricilor comuniste

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Pe terenurile fostelor întreprinderi din Epoca de Aur s-au anunţat 15 dezvoltări rezidenţiale.

Investitorii au plătit zeci de milioane de euro pentru a achiziţiona terenurile fostelor întreprinderi comuniste. Conform unui studiu realizat de CB Richard Ellis-Eurisko, pentru terenul Laromet din Bucureştii Noi s-au plătit 77,5 milioane de euro, pentru locul pe care a funcţionat Tricodava investitorii au plătit 42 de milioane, iar pentru fosta Electroaparataj s-au achitat 60 de milioane de euro. Mulţi investitori şi-au anunţat deja intenţiile.

„În ultimii doi ani au fost anunţate aproximativ 15 dezvoltări imobiliare noi pe foste amplasamente industriale, ce vor ocupa peste 120 ha de teren“, se arată în raportul recent lansat de CB Richard Ellis-Eurisko.
Publicitate

Grupul imobiliar israelian Africa Israel Investment a anunţat că a început lucrările de construcţie la cel de-al treilea proiect din România, localizat pe fostul amplasament al fabricii Laromet Bucureşti. Acesta va cuprinde un mall, locuinţe şi birouri, iar investiţia se va ridica la 700 de milioane de euro.

Clădirea de birouri va fi construită deasupra centrului comercial. Proiectul va cuprinde şi complexul rezidenţial AFI Golden City, construit în apropierea centrului comercial, totalizând 5.300 de unităţi locative şi zone de recreere. O altă companie israeliană, Bluerose Ro Corporation, deţinută în proporţie de 50% de Rosebud Medical, intenţionează să construiască un proiect rezidenţial mixt pe terenul achiziţionat în zona Clăbucet de la Compania Industrială Griviţa.

Mulţumită relocării unor întreprinderi, oferta de locuinţe din zona Drumul Taberei va creşte cu peste 3.500 de apartamente. Grupul spaniol Gran Via urmează să construiască 3.500 de apartamente în cartierul bucureştean Drumul Taberei, pe terenul a două foste fabrici, Tricodava şi Frigocom. În locul Frigocom se vor ridica 1.400 de apartamente, în vreme ce în locul fabricii Tricodava vor fi alte 2.100 de locuinţe.

Investiţia va fi de peste 300 de milioane de euro. Şi în Colentina, în locul fostei Helitube, se va derula o investiţie imobiliară. De această dată nu va fi vorba despre un ansamblu rezidenţial, ci despre un proiect care prevede două clădiri de birouri şi un parc de retail.

Un proiect spectaculos se anunţă în Titan, dar de această dată nu pe amplasamentul unei foste fabrici, însă pe cel al unei foste baze sportive. Caelum Development a anunţat Parklake Plaza, care va include cel mai mare mall, cu o suprafaţă închiriabilă de 110.000 de metri pătraţi, şi două turnuri cu 600 de apartamente. Investiţia totală va depăşi 600 de milioane de euro.

Acesta este doar începutul. Şi managerii altor fabrici au anunţat că intenţionează să vândă terenurile şi să-şi relocheze facilităţile de producţie în afara Bucureştiului. Conducerea Timpuri Noi a anunţat că-şi va muta sediul din apropierea Splaiului Unirii într-o zonă periferică. S-a anunţat deja şi preţul pentru teren: 100 de milioane de euro.

Şi compania Titan Mar a primarului Adriean Videanu se va muta în Chiajna, iar cele 6 ha de teren din zona Trafic Greu vor fi vândute. Locul întreprinderii Mecanică Fină din zona Obor va fi luat de două mall-uri, în care se vor investi 20 de milioane de euro.

Preţuri noi

În 2007, preţul pentru locuinţele noi destinate clasei medii au fost de până în 1.300 euro/mpc, fără TVA, în vreme ce pentru locuinţele destinate clasei medii superioare s-a ajuns la 1.300-2.500 de euro/mpc, susţin cei de la CB Richard Ellis-Eurisko. În ciuda intenţiilor anunţate de dezvoltatori, aceştia spun că preţul pe metru pătrat construit al noilor spaţii rezidenţiale va creşte cu 10-30%, iar costul final de vânzare va urca cu 5-15%.

www.cotidianul.ro

No Responses to "Peste 8.000 de apartamente în locul fabricilor comuniste"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii