Constanta Mamaia Litoral

23 Jul, 2008

Anomalie imobiliara: 2.500 euro/mp garsoniera confort 3

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Preţurile locuinţelor confort doi şi trei rivalizează cu cele ale locuinţelor noi din segmentul de lux.

Proprietarii de apartamente şi garsoniere confort doi sau trei cer peste 1.500 de euro/metrul pătrat util. Preţul este accesibil dacă este să-l judecăm ca preţ/unitate de locuit, dar este foarte mare dacă îl considerăm ca preţ/metru pătrat. Comparativ, conform unui studiu realizat de compania imobiliară Atisreal, preţul pentru un apartament nou destinat clasei de mijloc este de 1.400-1.800 euro/metrul pătrat construit. Analiştii imobiliari spun că s-a ajuns în această situaţie deoarece există o categorie de clienţi care nu-şi permite să plătească mai mult pentru o locuinţă şi ia în calcul numai preţul, nu şi suprafaţa locuinţei sau zona în care se află aceasta.

Pe de altă parte, aceştia mai spun că şi pentru astfel de locuinţe, ca în cazul întregii pieţe a locuinţelor vechi, se constată o scădere a preţurilor.

O garsonieră confort trei în zone nu foarte bine cotate pe piaţa imobiliară, cum ar fi Giurgiului şi Pantelimon, este preţuită de proprietar la 25.000-30.000 de euro. Preţul este mic, dar şi locuinţa are 15-16 metri pătraţi utili. O locuinţă cu aceeaşi suprafaţă, dar cu îmbunătăţiri, situată în zone precum Brâncoveanu şi Titan, ajunge la 40.000-44.000 de euro. Pentru garsonierele confort doi situate în cartiere căutate, cum ar fi Drumul Taberei, Titan sau Militari, cu suprafeţe utile de 22-25 de metri pătraţi, proprietarii cer 50.000-53.000 de euro, dar există şi oferte de 60.000 de euro pentru astfel de locuinţe.

Apartamentele cu două camere sunt cele mai căutate locuinţe de pe piaţa imobiliară. Acest lucru este valabil şi în cazul locuinţelor de acest tip confort doi şi trei. Pentru un apartament cu două camere confort trei, cu o suprafaţă utilă de 26 de metri pătraţi, situat în Rahova, se cer 55.000 de euro. Pentru o locuinţă similară situată în Pantelimon, preţul urcă la 60.000 de euro, în vreme ce pentru un apartament confort trei, de 30 de metri pătraţi, în zona Eroii Revoluţiei, se cer 66.000 de euro. Locuinţele confort doi sunt mai scumpe. O astfel de locuinţă, cu o suprafaţă utilă de 37-40 mp, în Luică sau Baicului, ajunge la 65.000 de euro, în vreme ce în Drumul Taberei sau Berceni se cer 70.000-80.000 de euro.

Specialiştii spun că există o explicaţie pentru acest fenomen. „S-a ajuns la aceste preţuri deoarece aceia care nu au suficienţi bani aleg o astfel de locuinţă. Nu se uită la preţul pe metru pătrat, ci la cel pe unitate locativă, iar acestea sunt cele mai ieftine“, spune expertul imobiliar Liviu Ureche. Şi aceste locuinţe se ieftinesc. „Preţurile sunt puţin în scădere pe segmentul apartamentelor vechi, deci şi pentru acest tip de locuinţe. Pe de altă parte, există şi unele bănci care nu acordă credite pentru locuinţe mai mici de 20 de metri pătraţi“, spune Dan Titel, senior consultant la compania Domus Imobiliare.

www.cotidianul.ro

No Responses to "Anomalie imobiliara: 2.500 euro/mp garsoniera confort 3"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii