Constanta Mamaia Litoral

25 Jul, 2008

Fără bani, salvamarii nu vor intra la posturi

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Salvamarii din sudul litoralului, cei dintre Vama Veche şi Constanţa, nu au intrat la posturi la startul sezonului şi nici la 1 iunie.

Aceştia sunt decişi să nu mai facă muncă neplătită, ca în anii trecuţi. Din lipsa fondurilor, cel mai probabil este ca, până în iulie, turiştii să fie salvaţi doar de mâna destinului.

Societăţile de salvamar nu au primit nici până la ora actuală banii necesari demarării acestei activităţi, cruciale pentru turiştii şi localnicii de la malul mării. Chiar dacă, prin scenariu optimist, banii de la Guvernul României, ce se cuvin serviciului de Salvamar, ar sosi săptămâna aceasta, foişoarele nu ar putea fi montate şi operaţionale decât în alte două săptămâni.

„La vremea aceasta, anul trecut, foişoarele erau deja montate pe plajă“, ne spune George Lipoveanu, preşedintele „Callatis Club Nautic“, firma de salvamar care acţionează în porţiunea Vama Veche-Mangalia-Olimp. „Anul acesta, deşi am trecut de 1 iunie, nu avem niciun semnal în ceea ce priveşte suma pe care urmează să o primim. Dacă o ţinem în ritmul acesta, sigur trece vara şi nu vom avea salvamari pe plajă. Am vorbit cu toţi colegii mei şi, în afara celor de la Mamaia, cărora li s-au promis nişte bani de la Consiliul Judeţean Constanţa, restul suntem decişi să nu mai facem voluntariat, ca anii trecuţi, şi să nu intrăm în foi- şoare“, declară George Lipoveanu.

Alegerile strică treaba


Solicitarea salvamarilor s-a împotmolit undeva la Constanţa, spune Lipoveanu. Documentaţia a fost trimisă primăriilor de către firmele de salvamar încă de la începutul acestui an, iar acestea, la rândul lor, către Consiliul Judeţean şi Prefectura Constanţa.

„Am înştiinţat, personal, toate autorităţile, am ajuns până la premier. Degeaba… Poate ne trezim că ne vin şi în control, poţi să ştii până unde ajunge tupeul guvernanţilor? Ne mai mirăm de ce se face atâta publicitate litoralului bulgăresc. După ce le-am luat turiştilor români serviciile şi hotelurile de calitate, acum vrem să le luăm şi viaţa…“, afirmă, cu amărăciune, George Lipoveanu. Numai pentru sudul litoralului, necesarul de bani pentru serviciul Salvamar este de circa 1.500.000 de lei.

„Consiliul Judeţean Constanţa nu a avut niciodată o legătură foarte strânsă cu primăriile de altă coloratură politică. Sperăm însă ca întreaga situaţie să se remedieze cât mai curând posibil, odată trecute alegerile“, afirmă primarul Mangaliei, Zanfir Iorguş.

www.evz.ro

No Responses to "Fără bani, salvamarii nu vor intra la posturi"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii