Constanta Mamaia Litoral

20 Aug, 2008

Hotelierii constanteni şi-au întors faţa către obiectivele turistice dobrogene

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Sezonul estival din acest an este privit ca fiind cel al relansării turismului de pe litoralul românesc. Mai mult decât atât, autorităţile, agenţiile de turism şi operatorii sunt de părere că anul 2008 va fi unul de excepţie.

Un rol important, în opinia tuturor celor implicaţi, îl vor juca atracţiile şi obiectivele turistice existente pe raza judeţului Constanţa. Despre acest aspect chiar s-a discutat la începutul lunii mai, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia deschiderii sezonului estival 2008, la momentul respectiv hotelierii de pe litoral fiind criticaţi că nu investesc în alternativele pentru petrecerea timpului, singurele distracţii rămânând plaja şi marea.
Din câte se pare, critica a dat rezultate. În momentul de faţă, în majoritatea unităţilor hoteliere există standuri de prezentare a obiectivelor turistice.
„Avem în holul hotelului un stand de prezentare tocmai pentru acest lucru. De aici turiştii, care sunt cazaţi la noi, pot obţine informaţii despre principalele locuri pe care le pot vizita în Constanţa sau în împrejurimi. Există chiar hărţi cu principalele obiective turistice, astfel încât turiştii să nu întâmpine nici un fel de greutăţi în a ajunge la locul dorit”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, un reprezentant al hotelului Guci din Constanţa.

Turul litoralului şi Podgoria Murfatlar, în topul preferinţelor
Una dintre atracţiile promovate de hotelierii constănţeni este traseul organizat pentru cunoaşterea litoralului romanesc. Astfel, turiştii au posibilitatea ca, pe parcursul unei zile, să facă un tur al litoralului prin staţiuni, începând cu Mamaia, Constanţa, Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Neptun, Venus, Jupiter, Saturn până la Mangalia. Tot în cadrul turului este prevăzută şi vizitarea Constanţei, a acvariului şi a delfinariului, precum şi a zonei peninsulare a oraşului, unde se afla Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie şi Mozaicul Roman.
Un alt punct de atracţie se află la circa 24 km de Constanta, la Podgoria Murfatlar. Aici, pe lângă faptul că turiştii pot intra într-una dintre cele mai prestigioase podgorii ale României, au posibilitatea de a petrece câteva ore în mijlocul viilor, la punctul turistic al Podgoriei Murfatlar, unde pot degusta vinurile şi mâncărurile tradiţionale dobrogene.

Lecţii de călărie la Mangalia
De asemenea, în sudul litoralului, în apropiere de Mangalia, turiştii au posibilitatea de a vizita herghelia şi centrul hipic, unde pot admira frumoasele exemplare de cai arabi şi pur-sânge arabi. „Herghelia este nu doar un punct de atracţie turistică, dar şi centru de agrement, dispunând de un hipodrom care permite iniţierea în arta echitaţiei”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Turismului „Litoral”.
Revenind în staţiunea Mamaia, o alternativă pentru petrecere timpului este vizitarea Insulei „Ovidiu”, situată pe lacul Siutghiol, ea fiind totodată şi unul dintre cele mai inedite locuri de pe litoralul românesc, prin prisma faptului că este singurul obiectiv turistic care funcţionează pe o insulă naturală.
La toate acestea se adaugă vizitarea lăcaşurilor de cult de pe raza judeţului, printre cele mai cunoscute fiind Mânăstirea Dervent şi peştera Sfântului Andrei.

www.cugetliber.ro

No Responses to "Hotelierii constanteni şi-au întors faţa către obiectivele turistice dobrogene"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii