Constanta Mamaia Litoral

28 Aug, 2008

Casă în Corfu la preţul unui apartament în Militari

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Preţul unei vile de vacanţă complet utilate şi modernizate, pe tărâmuri elene, este la fel precum cel al unui apartament nou în Bucureşti. Diferenţa: grădină, plajă şi vedere la mare.
Insulele grecesti sunt printre destinatiile care atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti din toata lumea
10 Iun 2008 Insulele grecesti sunt printre destinatiile care atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti din toata lumea

Insulele grecesti sunt printre destinatiile care atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti din toata lumea
Piaţa imobiliară din Grecia a crescut considerabil în ultimii ani pe fondul aderării la Uniunea Europeană, al reducerii dobânzilor, al relaxării chiriilor, dar şi datorită creşterii nivelului de trai. De asemenea, infrastructura îmbunătăţită şi zborurile ieftine au ridicat piaţa insulelor greceşti. Acestea în special oferă o bună oportunitate pentru cei care vor să investească, dar şi pentru turiştii care vor să se simtă acasă pe tărâmuri elene.

Cumpărătorii din străinătate încep să considere Grecia un punct fierbinte pe harta investiţiilor imobiliare. Presa internaţională a plasat Grecia pe locul 6 în topul celor mai dorite destinaţii printre cumpărătorii nerezidenţi.

Cererea pentru locuinţe în zonă este în continuă creştere, fie că este vorba despre case cu vedere la mare, căsuţe de ţară cu privelişte spre port, vile de lux sau apartamente în ansambluri rezidenţiale noi.

Până de curând, economia pe insulele greceşti era preponderent bazată pe agricultură, însă tranziţia rapidă către o economie dinamică, generată de sectorul construcţiilor şi de cel al turismului, a adus în prim-plan piaţa imobiliară din insule. Astfel, diversitatea de proprietăţi,vremea frumoasă în cea mai mare parte a anului, precum şi preţurile, care pornesc de la 100.000 de euro, atrag nerezidenţii să cumpere aici o a doua locuinţă. Insule precum Rhodos, Corfu, Creta, Paros sau Mykonos au cunoscut o creştere semnificativă a segmentului imobiliar.

Insula Rhodos, printre cele mai populare şi cosmopolite insule turistice, oferă din aprilie până în noiembrie temperaturi de peste 20 de grade. Aici, o vilă de vacanţă construită recent costă 130.000 de euro. Proprietatea are un etaj, piscină şi se află la 150 de metri de plaja Gennadi. La parter sunt bucătăria, living room-ul şi baia, iar la etaj sunt cele două dormitoare şi încă o baie. Balcoanele au vedere la mare, iar grădina are 500 de metri pătraţi de teren, plus parcare. Tot în Rhodos, un apartament nou este ceva mai scump: 175.000 de euro. Locuinţa are două camere, este dotată cu toate utilităţile, precum şi cu piscină privată. În apropiere se găsesc restaurante şi magazine, iar la doi kilometri se află cosmopolitul oraş Pefkos.

În insula Corfu, locuinţele sunt ceva mai ieftine. O casă de vacanţă în nordul insulei, cu două camere şi o privelişte excelentă spre mare, costă 125.000 de euro. Cu o suprafaţă de 100 mp, proprietatea complet mobilată şi dispusă pe 3 etaje se află în satul Strongili, lângă staţiunea Acharavi. Locuinţa are 3 băi, două balcoane, bucătărie, living room şi este dotată cu încălzire centrală şi conexiune la Internet.

Tot în Corfu, o casă care necesită lucrări de renovare costă 95.000 de euro. Situată în nord-vestul insulei Corfu, într-o zonă liniştită, aceasta poate fi transformată într-o locuinţă perfectă de vacanţă. În apropiere se află plaja staţiunii St. George. Proprietatea are o suprafaţă de 100 mp, are grădină şi loc de parcare, iar preţul include şi terenul de 500 mp aferent construcţiei.

Şi în Creta, una dintre cele mai frumoase insule greceşti şi a cincea ca mărime în Europa, proprietăţile se dovedesc o bună investiţie. Aici se poate cumpăra o locuinţă cu toate utilităţile cu mai puţin de 100.000 de euro. O casă cu o suprafaţă de 45 mp, cu un teren aferent de 600 mp, costă 95.000 de euro. Locuinţa este dispusă pe un etaj, are vedere la mare, bucătărie deschisă şi baie la parter, iar la etaj se află dormitorul şi cealaltă baie. Creta oferă şi proprietăţi mai ieftine: un apartament nou, cu vedere la mare, două camere şi suprafaţă de 40 mp costă 85.000 de euro. Locuinţa are un loc pentru garderobă, bucătărie deschisă şi este dotată cu aer condiţionat.

Pe insula Paros, afacerile imobiliare au luat avânt în ultima perioadă. Zona are o infrastructură solidă şi modernă, precum şi mijloace de transport către continent. Absenţa unui aeroport internaţional descurajează turismul de masă, dar acesta nu este un impediment pentru a cumpăra o a doua casă aici. Un apartament nou cu trei camere costă aproximativ 100.000 de euro. Locuinţa are vedere la mare şi la munte, este dotată cu aer condiţionat, iar printre facilităţi se numără grădina şi accesul la piscină. În schimb, o vilă este ceva mai scumpă: 170.000 de euro. Proprietatea este nouă, are o suprafaţă de 106 mp, are trei dormitoare, două băi, un living room, verande, şemineu şi nu în ultimul rând vedere la Marea Egee.
Mykonos este considerată una dintre cele mai cosmopolite destinaţii din Grecia şi din toată Europa. Insula nu este aglomerată, iar specificul acesteia este reprezentat de casele albe, cu arhitectură tradiţională, precum şi de străduţele înguste şi pavate. În sudul portului se află una dintre cele mai frumoase regiuni ale insulei, Little Venice. Considerată printre cele exclusiviste, insula Mykonos oferă şi preţuri pe măsură pentru proprietăţi. Un apartament localizat într-un complex rezidenţial de lux ajunge să coste peste 250.000 de euro. Locuinţa are living room cu şemineu, bucătărie mobilată şi echipată, dormitor şi o terasă imensă. Ansamblul oferă acces la două piscine, dar se află în apropiere de mare şi de toate facilităţile.

Aceleaşi reguli şi pentru nerezidenţi

Străinii care deţin proprietăţi în Grecia au parte de aceleaşi condiţii precum cetăţenii greci. Onorariul pe tranzacţie, în valoare de 10% din valoarea locuinţei, se plăteşte în momentul achiziţiei. De asemenea, se plăteşte o mică taxă pentru electricitate, în funcţie de dimensiunile proprietăţii. În Grecia, cu excepţia acestor plăţi, nu se aplică alte taxe decât în cazul marilor proprietari de terenuri.

www.cotidianul.ro

No Responses to "Casă în Corfu la preţul unui apartament în Militari"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii