Constanta Mamaia Litoral

29 Aug, 2008

Au intrat cumpărătorii de apartamente din Bucuresti în grevă?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Cumpărătorul bucureştean de apartamente s-a schimbat peste noapte. Nu se mai grăbeşte să cumpere pe loc, caută cea mai bună ofertă de finanţare de la bănci şi aşteaptă să vadă cum merge piaţa. Cel puţin asta reiese din faptul că majoritatea agenţiilor imobiliare recunosc că în ultimele luni numărul tranzacţiilor cu apartamente a scăzut vizibil în Capitală iar analiştii anunţă scumpiri din ce în ce mai mici. Unii dintre ei susţin că perioada actuală este una de aşteptare. Pe de o parte, potenţialii cumpărători aşteaptă să vadă dacă se mai scumpesc apartamentele şi cu cât, iar de cealaltă parte, se află vânzătorii care vor să vadă dacă cererea este în continuare la fel de “sănătoasă”.

“Clientul bucureştean de apartamente s-a maturizat peste noapte. Nu mai cumpără la impulsul momentului. Motivul principal este oferta din ce în ce mai variată. Nu este vorba doar despre locuinţele propriu-zise ci şi despre metodele de finanţare. Acum se plimbă pe la bănci şi caută cea mai bună ofertă”, a declarat pentru Gândul Sorin Zamfir, preşedinte al Uniunii Naţionale Imobiliare (UNIM).

În ultima perioadă, majoritatea siturilor de anunţuri imobiliare au înregistrat o creştere sensibilă la oferta de apartamente în Bucureşti. Situl de anunţuri www.imobiliare.ro, de exemplu, a primit în săptămâna 26 mai-1iunie 5.295 de noi anunţuri de vânzare de apartamente, de două ori mai mult decât în ultima săptămână din aprilie şi aproape dublu faţă de ultimele şapte zile din martie. Acesta ar putea fi un semn că unii investitori s-au hotărât să scoată acum la vânzare fiind neîncrezători de evoluţia preţurilor pe viitor sau că duc o campanie din ce în ce mai agresivă de promovare a anunţurilor proprii în media.

Oferta din ce în ce mai mare la apartamentele de închiriat

Un reprezentant al unuia dintre cele mai mari situri cu oferte imobiliare ne-a declarat, sub anonimat, că în ultima perioadă a crescut foarte mult mai ales numărul anunţurilor noi de scoatere în chirie a apartamentelor. În mod obişnuit “sezonul chiriilor” începe vara, când studenţii îşi caută de cazare. El a precizat că nu este vorba despre garsoniere, ci mai ales despre apartamente cu două, trei sau patru camere. Asta ar putea însemna că unii proprietari care au aşteptat până acum să vândă şi nu au reuşit l-au scos acum la închiriat.

Proiectele rezidenţiale noi nu par a avea probleme, majoritatea dintre ele găsindu-şi relativ uşor clienţi, unele dintre ele chiar înainte de pornirea proiectului. Una dintre probleme este nivelul foarte ridicat al preţurilor cerute pentru apartamente vechi, care, raportat la metrul pătrat construit, sunt cu 30% până la 70% mai mari decât în cele noi. Pentru o garsonieră de 35 de mp în Drumul Taberei, preţul cerut este de 70.000 de euro, adică 2.000 de euro pe metru pătrat. “Oriunde în lume pe o piaţă serioasă, un apartament mai vechi va fi cu circa 30% mai ieftin decât unul nou aflat în aceeaşi zonă şi care oferă condiţii similare”, spune Zamfir.

www.gandul.info

No Responses to "Au intrat cumpărătorii de apartamente din Bucuresti în grevă?"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii