Constanta Mamaia Litoral

03 Sep, 2008

ATV-urile spaima plajelor

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

“Off-road”-ul de agrement agresează atât turiştii de pe litoral, cât şi pe cei care se odihnesc pe plajele sălbatice din Deltă Pe litoralul românesc, numai Primăria Mangalia face notă discordantă şi interzice accesul ATV-urilor, motocicletelor şi vehiculelor tip Moped pe falezele din staţiunile din sudul litoralului. În restul staţiunilor, ATV-urile fac parte din oferta estivală, spre disconfortul total al turiştilor.

De-a hoţii şi vardiştii prin Mamaia

În staţiunea Mamaia turiştii sunt efectiv agresaţi de  ATV-urile de pe plajă. Sunt închiriate cu ora, iar cei care plătesc sunt de părere că pot circula pe unde vor. De cele mai multe ori aleg suprafeţele cu nisip pentru a testa puterea motoarelor. Aşa se face că turistul se trezeşte cu o pală de nisip peste faţă sau cu un zgomot asurzitor de motor de la un vitezomani care confundă plaja cu pista de întreceri.

Odată terminat stagiul elevilor poliţişti la malul mării, cei care au asigurat, cât de cât, până acum ordinea pe plaje, haosul pare să se fi dezlănţuit. Autorităţile locale nu dau doi bani pe ceea ce se întâmplă dincolo de limita promenadei.

Chiar şi angajaţii Primăriei Constanţa contribuie din plin la disconfortul turiştilor din staţiunea Mamaia. Dotaţi, de asemenea, cu ATV-uri, inscripţionate „Primăria Municipiului Constanţa”, unii indivizi fac un slalom imprudent şi riscant printre cearşafuri, dar şi pe promenada dintre zona Cleopatra şi zona Cazinoului Mamaia.

Costineşti, staţiune blocată

O situaţie deosebită se regăseşte în staţiunea de tineret Costineşti, una altminteri supraaglomerată. Dacă în cursul săptămânii prin Costineşti se mai poate, cât de cât, circula, în weekend totul se blochează. Şeful Poliţiei Costineşti, subcomisarul Dorel Răcaru, susţine că o soluţie ar putea-o reprezenta interzicerea circulaţiei ATV-urilor seara şi în weekend. „Noi am propus deja Primăriei acest lucru, să vedem ce decizie se va lua”, declară subcomisarul Răcaru.

Agresiuni împotriva Deltei

Plajele din Deltă se află sub gestionarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Aceste plaje au statut de domeniu public de interes naţional, fiind protejate prin lege. Cu toate acestea, ecosistemul din zona plajelor este grav tulburat de cursele de agrement ale amatorilor de off – road cu ATV-uri.

La fel, turiştii care vor să se bucure de frumuseţile locale sunt de-a dreptul indignaţi că plajele care odinioară erau insule de linişte acum sunt piste de curse. Micii întreprinzători închiriază astfel de vehicule, afişându-şi numerele de telefon pe toţi stâlpii şi garajele din satele Deltei, protejaţi de lipsa de interes a autorităţilor locale.


Bombe foniceZgomotul făcut de ATV-uri este comparabil cu cel produs de motorul unui avion. Măsurătorile recente făcute pe timp de noapte în Capitală arată că nivelul de zgomot făcut de ATV-uri şi de motociclete este aproape dublu decât valoarea maximă admisă.

“Măsurătorile făcute de noi au arătat că zgomotul făcut de ATV-uri şi de motociclete depăşeşte 100-105 decibeli. Acesta este zgomotul făcut de un avion pe pistă, la decolare”, ne-a declarat viceprimarul general Robert Ionescu.

Potrivit acestuia, municipalitatea are în lucru un proiect de Hotărâre de Consiliu General prin care accesul vehiculelor de tip ATV, motociclete şi motoscutere să fie restricţionat în intervalul orar 23.00-5.00. “Amenzile vor fi de câteva mii de lei, dar vor fi situaţii în care cei care nu respectă normele de zgomot cu aceste vehicule să se aleagă şi cu dosare penale”, a adăugat Ionescu.

www.adevarul.ro

No Responses to "ATV-urile spaima plajelor"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii