Constanta Mamaia Litoral

04 Sep, 2008

Vanatoarea dupa case. Analistii estimeaza o usoara crestere a chiriilor din septembrie

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Garsonierele si apartamentele cu doua camere raman si anul acesta cele mai cautate locuinte pentru inchiriat. Studentii le prefera, deoarece pretul de intretinere este mai mic decat la cele cu trei si patru camere.

„Studentii cauta, pentru inchiriat, in special garsoniere si apartamente cu doua camere, deoarece acestea au cele mai mici preturi de pe piata, precum si costuri de intretinere mai mici. In plus, la apartamentele cu trei si patru camere exista inconvenientul ca trebuie sa se grupeze mai multi. In ceea ce priveste zona, tinerii prefera sa-si inchirieze locuinte in cartierele marginase, unde preturile sunt mai mici, sau in zone apropiate de unitatile de invatamant”, ne-a declarat Silvia Vîlceanu, manager general al anunturiparticulari.ro. Cea mai ieftina garsoniera costa 300 euro si este situata in Pantelimon. O garsoniera in Militari, Drumul Taberi si Berceni costa cel putin 350 euro, in timp ce in zonele centrale pretul acesteia poate ajunge chiar si la 600-700 euro. In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere pretul de inchiriere porneste de la 400 euro, dar poate depasi 1.000 euro. Astfel, in zone ca Rahova, Militari, Drumul Taberei si Berceni un apartament se inchiriaza cu 400-500 euro pe luna, pe Calea Mosilor, Vitan si Banu Manta costa 700-800 euro, iar in nordul si centrul Capitalei preturile depasesc 1.000 euro.

Preturile vor creste in septembrie, dar nu spectaculos

In luna iulie, numarul de oferte pentru imobilele de inchiriat a crescut, insa preturile au ramas constante. Totusi, analistii imobiliari estimeaza ca preturile vor creste incepand cu luna septembrie, o data cu începerea anului universitar. „Piata inchirierilor din Romania este una foarte mica, iar fluctuatiile de pret o pot destabiliza usor. In aceste conditii este greu de estimat cat de mult vor creste preturile chiriilor in toamna. Pe fondul cresterii cererii va creste si pretul, dar nu cred ca vor fi majorari semnificative”, ne-a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

www.gardianul.ro

1 Response to "Vanatoarea dupa case. Analistii estimeaza o usoara crestere a chiriilor din septembrie"

1 | Voica

September 5th, 2008 at 7:38 am

Avatar

Chiriiile vor creste clar la TS intrebarea este daca cresterea chiriilor va duce la o crestere la preturile apartamentelor si ulterior la o noua crstere a chiriilor sau…nu. Ma refer la cat de sustenabil este fenomenul

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii