Constanta Mamaia Litoral

12 Sep, 2008

Casa – mai ieftină la munte decât la mare

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Pentru construirea unei case în zona montană se vor plăti 450 de euro/metrul pătrat construit, în vreme ce pentru una pe litoral, 600 euro/mpc.

Soluţiile constructive pentru un imobil diferă în funcţie de zona în care se construieşte casa. Astfel, cei care vor să îşi construiască o casă la munte sau la mare trebuie mai întâi să consulte un architect care va propune soluţia potrivită. Terenul de la munte este, în general, mai bun pentru construcţii decât cel de la mare. „Terenul de la munte se poate spune că este mai stabil, datorită stratului de rocă. O fundaţie săpată în rocă poate fi mai puţin adâncă, dar în acelaşi timp mai solidă decât oricare altă fundaţie făcută pe un alt teren”, ne-a spus Octavian Ungureanu, arhitect în cadrul firmei Trilitica Frame.

La construcţia unei case la munte, un alt aspect foarte important este amplasamentul. „Trebuie gândit foarte bine acest aspect. Dacă imobilul este amplasat pe un loc unde în caz de ploaie se pot forma torente, proprietatea poate suferi daune foarte mari”, a amintit Octavian Ungureanu. Această problemă nu se întâlneşte în cazul casei construite la mare. „Legislaţia nu permite construcţia de case pe malul mării, astfel că apa mării nu poate ajunge până la casă’’, a precizat Octavian Ungureanu.

În zona de munte sunt recomandate casele cu parter din zidărie tradiţională, cărămidă şi beton, în timp ce etajul poate fi construit din lemn. „Este o construcţie des întâlnită la noi în ţară în zonele montane”, ne-a spus Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL. Principalele motive pentru care este preferat acest gen de casă sunt costurile mai mici, precum şi aspectul care este unul mai rustic. Dacă la munte este indicat lemnul, la mare acesta nu trebuie să fie prezent prea mult în structura casei. „Casele din lemn nu sunt recomandate la mare întrucât umiditatea şi sarea dăunează grav lemnului”, a mai spus Octavian Ungureanu.

Forma acoperişului este importantă la munte deoarece se poate prăbuşi din cauza zăpezii. „Acoperişul casei de la munte trebuie făcut cu o înclinare de cel puţin 45 de grade. Cu cât înclinarea este mai mare cu atât stratul de zăpadă va fi mai repede, îndepărtat de pe casă”, a precizat Octavian Ungureanu. Ca aspect, pentru casele de la mare, constructorii recomandă soluţii cât mai moderne, cu spaţii vitrate mari, deschise.

Potrivit lui Ciprian Ana, în cazul litoralului, o casă costă aproximativ 600 de euro metrul pătrat construit, pentru că, în loc de cărămizi, suprafeţele mari vitrate vor fi înlocuite cu geamuri termopan, un material scump. Casa de la munte, cu parter din cărămidă şi din beton şi etaj din lemn, costă aproximativ 450 de euro metrul pătrat construit. Aici se înlocuiesc cărămida şi betonul cu un material mai ieftin, cum este lemnul.

www.cotidianul.ro

No Responses to "Casa – mai ieftină la munte decât la mare"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii