Constanta Mamaia Litoral

07 Oct, 2008

Hotel Iaki Mamaia va trece de la 4 la 5 stele

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Hoteluri|Mamaia

Hotelul de patru stele Iaki din Mamaia, aflat in proprietatea fostului fotbalist Gheorghe Hagi, isi va mari capacitatea incepand de anul viitor, in urma unei investitii de patru milioane de euro care include si modernizarea unei aripi in vederea reclasificarii unitatii la cinci stele.
In prezent hotelul Iaki este clasificat la patru stele si are o capacitate de 99 de camere, la care se vor mai adauga inca 27 de camere incepand cu anul urmator.
“Noile camere vor fi date in folosinta incepand cu mai 2009, iar capacitatea hotelului va creste cu 27 %.

Totodata avand in vedere cresterea cererii pe segmentul organizarii de evenimente, capacitatea restaurantului se va extinde cu un salon de 400 de locuri”, a spus Elena Luiza Piine, marketing&sales manager Iaki, care a precizat ca investitiile in cresterea capacitatii hotelului vor continua pana in 2010, cand se va ajunge la 153 de camere.

Pentru acest an hotelul si-a bugetat o crestere de peste 20% a veniturilor, pana la 3,4 milioane de euro. Cea mai mare parte a veniturilor hotelului Iaki vor fi generate de lunile iulie si august, care vor asigura impreuna circa 38% din totalul afacerilor, potrivit unor informatii anterioare, furnizate de reprezentantii companiei.

“In luna iulie am inregistrat un grad mediu de ocupare de 80%, iar in luna august credem ca ne vom situa la un nivel asemanator”, a spus Piine. Potrivit informatiilor de pe site-ul companiei, o camera dubla la Iaki in varf de sezon costa 215 euro, tarif in care sunt incluse micul dejun, pranzul, accesul la sauna jacuzzi si piscina.

Hotelul Iaki a fost achizitionat in 1999 de Gheorghe Hagi si a ajuns in prezent unul dintre cele mai valoroase hoteluri de pe litoral. Daca in apropiere de Iaki hotelul Rex, care are o capacitate tot de circa 100 de camere, a fost acum doi ani obiectul unei tranzactii de 10 milioane de euro, Iaki – care va dispune de o capacitatate mai mare anul viitor, cand se intentioneaza si reclasificarea lui – ar putea avea o valoare cuprinsa intre 10 si 15 mil. euro.

“Vom face o evaluare a hotelului in acest an, pentru ca legea spune ca imobilele trebuie evaluate la un interval de trei ani. In prezent insa nu stim la ce valoare se ridica hotelul”, a spus Tanase Mega, directorul economic al unitatii. In Mamaia mai sunt operationale pe segmentul de cinci stele hotelul Rex, detinut de familia Adamescu, Vega, o investitie a omului de afaceri Gabriel Comanescu, Mamaia si Palm Beach.

No Responses to "Hotel Iaki Mamaia va trece de la 4 la 5 stele"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii