Constanta Mamaia Litoral

25 Oct, 2008

A inceput constructia cartierului de locuinte ieftine pentru tineri

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a inaugurat ieri lucrările de fundare a primului cartier de locuinţe ieftine pentru tineri, care va fi amenajat în zona Energia. Primele lucrări sînt cele legate de îmbunătăţirea terenului şi construirea fundaţiilor tuturor blocurilor şi sînt suportate financiar exclusiv de către Primăria Constanţa. „Nu ne ocupăm numai de kyte, surf şi de atragerea turiştilor în Mamaia. Vara a trecut, dar între timp noi ne-am organizat pentru începerea lucrărilor la cartierul de case pentru tineri. Pe 17 septembrie vom organiza selecţia constructorilor care vor construi blocurile. Pe acea dată vom şti şi preţul exact al apartamentelor, dar din disuţiile pe care le-am purtat cu mai multe firme de construcţii, acesta se va situa undeva în juirul sumei de 500 euro/mp construit. Acum lucrăm pentru amenajarea fundaţiilor blocurilor şi a tot ceea ce trebuie pentru a aduce infrastructura pînă la cota zero, de unde lucrările vor fi preluate de constructorii selectaţi pe 17 septembrie”, a declarat Mazăre. Primul cartier de locuinţe pentru tineri este format din 18 blocuri, care însumează 1.044 de spaţii locative. Directorul general House Consult, Radu Briban, proiectantul cartierului, a declarat că 11 blocuri vor avea fundaţie de piatră, iar pentru alte şapte va fi necesară amenajarea unor fundaţii pe piloni de beton. Radu Mazăre a explicat că fundaţiile pe pat de piatră vor fi gata în cel mult trei săptămîni, cînd constructorii vor începe deja ridicarea blocurilor dincolo de nivelul zero. „În opinia mea, cam într-o lună începe construcţia efectivă a blocurilor. Lucrările de ridicare a blocurilor vor fi finanţate de constructori şi vor fi ulterior vîndute tinerilor. Lucrarea demarată astăzi este finanţată exclusiv de Primărie şi vorbim de o sumă de aprox. 1.700.000 de euro. Pe îngă această investiţie vor fi realizate lucrări de amplasare a reţelelor de utilităţi: agent termic, curent electric, apă şi canalizare. Unele din lucrări sînt plătite de Primărie, altele, de către deţinătorii de utilităţi. Apa şi canalizarea sînt finanţate de Consiliul Judeţean Constanţa, iar partea electrică este o investiţie proprie a ENEL, care a înţeles să sprijine proiectul nostru de locuinţe ieftine pentru tineri”, a mai spus primarul.

Întrucît mulţi sceptici au încercat să convingă constănţenii că programul pentru locuinţe ieftine va fi amînat, Mazăre a ţinut ieri să dezmintă toate aceste zvonuri: „Nu este adevărat. Am parcurs toate procedurile legale. Am studiat modul în care trebuia realizat contractul de colaborare cu firmele care vor construi blocurile pentru că un astfel de contract nu este prevăzut în nicio lege. Am discutat cu mai multe case de avocatură, am aprobat forma contractului în Consiliul Local Municipal şi pe 17 septembrie începem lucrările de construcţie. Din calculele noastre, tinerii se vor putea muta în noile apartamente de la sfîrşitul anului viitor, dar întregul cartier va fi finalizat în primăvara lui 2010. Jumătate din blocuri necesită fundaţie de piatră, iar altele, fundaţie pe piloni. Lucrările pentru fundarea pe piloni durează mai mult şi de aici acest decalaj”. Radu Mazăre a mai afirmat că a fost identificat şi terenul pe care va fi construit cel de-al doilea cartier pentru tineri, care va conţine 3.000 de spaţii locative. „Proiectul este lung, se întinde pe mai mulţi ani, dar ne ţinem de el. Poate ne ajută Dumnezeu şi obţinem şi procentul de 20% din acţiunile deţinute de stat în port şi atunci vom avea fonduri suplimentare care acoperă exact lucrările pe care le-am început acum. Discutăm şi cu Ministerul Apărării şi Ministerul de interne pentru a prelua şi alte terenuri pentru următoarele cartiere”, a mai spus primarul.

www.telegrafonline.ro

No Responses to "A inceput constructia cartierului de locuinte ieftine pentru tineri"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii