Constanta Mamaia Litoral

29 Oct, 2008

Gropi de gunoi cu bani PHARE la Constanta

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

23 de localitati din judet vor primi finantare pentru gestionarea deseurilor menajere si asimilabile.
Restul trebuie sa se descurce din bugetele locale.

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, pana la 16 iulie 2009, depozitele de deseuri din zona rurala se vor inchide si se vor reabilita, iar terenurile respective vor fi reintroduse in circuitul natural.

„Pentru a respecta acest termen, administratiile publice din zonele rurale trebuie sa identifice solutii pentru colectarea separata a deseurile generate la nivelul fiecarei localitati, cat si pentru transportul si eliminarea finala a deseurilor ce nu pot fi valorificate”, se arata in comunicatul de presa remis redactiei de APM. Astfel, cantitatea de deseuri se va diminua daca se respecta planul propus de Consiliul Judetean Constanta si de Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Constanta.

In prezent, in judet exista trei depozite de deseuri autorizate in localitati Costinesti, Ovidiu si Albesti. „Aceste depozite au fost aprobate prin Strategia Nationala pentru Gestionarea Deseurile. Exista o problema de salubrizare in mediul rural legata de transportul deseurilor spre aceste depozite autorizate. In consecinta, pana la 16 iulie 2009, administratiile publice locale din mediul rural care intampina aceasta problema, trebuie sa gaseasca cele mai bune solutii pentru gestionarea deseurilor”, ne-a declarat Simona Constantin, sef birou al Biroului Gestiune Deseuri si Chimicale din cadrul APM Constanta.

In ciuda cantitatilor mari de deseuri inregistrate lunar la nivel de judet, depozitele autorizate nu au ajuns la capacitatea maxima, construirea altor depozite noi nefiind necesara, un exemplu fiind depozitul de la Ovidiu, care a ajuns abia la celula a cincea, din totalul de opt celule, potrivit aceleasi surse. La nivel de judet, exista un numar mare de autoritati locale care intampina dificultati in elaborarea acestor solutii de lunga durata privind gestionarea deseurilor. In acest sens, se vor implementa opt proiecte, finantate in cadrul schemelor de finantare PHARE CES si care vor asigura gestionarea conforma a deseurilor menajere si asimilabile acestora in 23 de localitati din judetul Constanta.

„Ramane ca pana la termenul limita sa se gaseasca solutii in aceasta problema si pentru administratiile care nu au finantare PHARE, procedeul implicand costuri ridicate. Dorim ca pana la aceasta data aplicarea Planului Judetean de Gestionare a Deseurilor sa prezinte rezultate”, a precizat sef Birou Gestiune Deseuri si Chimicale din cadrul APM Constanta.

www.observator.ro

No Responses to "Gropi de gunoi cu bani PHARE la Constanta"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii