Constanta Mamaia Litoral

29 Oct, 2008

Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si alti prieteni trimisi in judecata, intr-un dosar privind restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren.

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Pai ce sa le transmit la mai mare.

Probabil ca babele din Constanta ce primesc lunar pachete de la mazarica scuipa usa DNA ului ca doar nu o sa apuce ele ziua sa intoarca serviciul si sa se duca ele cu pachetele la mazarica cind o fi la mititica.

Si acum bineinteles toti spun ca sint fete mari.

Cam asta stiu eu despre ei, cu unii am avut destule probleme pentru ca o ruda din strainatate s-a chinuit 7 ani sa obtina inapoi apartamentul confiscat in anul 1977 iar eu am fost mandatat sa ma ocup in Constanta de revendicarea apartamentului.

Nicuşor Constantinescu stors de puteri din cauza problemelor comunitatii.

Constantin Racu fost avocat al clanului mazarica, fost sef departamentul juridic in Primaria Constanta in probleme de revendicari un aburitor sef si un foarte bun prieten daca ii cedezi comisionul aferent.

Cristian Talpau fost consilier juridic Primaria Constanta fost membru in comisia de aplicare a legii 10 privind retrocedarea caselor nationalizate.

Din ce stiu a fugit din Primarie datorita multor documente pe care a fost fortat sa le semneze, nu stiu cu citi bani s-a scos dar nu l-am vazut in jeep uri.

In primul rind membrii comisiei de aplicare a legii 10 din Primaria Constanta au emis o hotarire d epunere in posesie de mna de cartea recordurilor.

In intentia de a amina la nesfirsit retrocedarea apartamentului membrii Comisiei de aplicare a Legii 10 din Primaria Constanta au emis o decizie de restituire in natura pentru 1/2 sotul si 3/4 sotia, ceea ce inseamna ca primarul fiind mai darnic a dorit sa mai dea ceva in plus de la el si oferea un apartament iar CA BONUS INCA UN SFERT PROBABIL DIN ALT APARTAMENT in alt cartier.

Vazind comunicatul DNA observ ca in alte dosare membrii Comisiei de aplicare a Legii 10 se misca mult mai repede dar intocmesc si corect actele de retrocedare. Bravo lor.

Nora Alina Chirca consilier juridic Primaria Constanta membru in comisia de aplicare a legii 10 privind retrocedarea caselor nationalizate.

Fiind foarte buna prietena cu chiriasii ce locuiau in apartamentul revendicat de rudele mele a aminat eliberarea actelor cit a putut de mult chiar si dupa Hotarirea Inaltei Curti de Casatie si Juestitie. Nu mai spun shourile pe care le-am avut pentru ca refuza sa elibereze anumite acte pe care le solicitam in calitatea pe care o aveam.

Din cite stiu s-a scos si eu cu un apartament de la ANL in spate la BCR chiar daca nu avea druptul dar deh sacrificiile costa. Intre timpprobabil ca averea ei a mai crescut.
Andrei Sozanski consilier juridic Primaria Constanta membru in comisia de aplicare a legii 10 privind retrocedarea caselor nationalizate. Si el la ordinelesefului Racu a incercat sa amine cit mai mult eliberarea actelor chiar si dupa sentinta definitiva.

Claudia Cealera consilier juridic Primaria Constanta membru in comisia de aplicare a legii 10 privind retrocedarea caselor nationalizate. Cu fetita asta am avut cele mai mari probleme.

Chiar daca in urma sentintei definitive si irevocabile emisa de Inaltea curte de casatie si justitie privind restituirea in natura a imobilului revendicat, in urma repetatelor aminari pe care le primeam de la Primaria Constana pentru punerea in posesia am apelat la presiunile exercitate de Ambasada Suediei de la Bucuresti, Consulatul romanesc din Gotheborg, Cancelaria Primului Ministru ei bine fetita asta a refuzat 30 de zile sa semneze procesul verbal de punere in posesie, probabil era in perioada aia dificila dar mai mult ca sigur avea spatele asigurat si cum este si normal cineva a platit pentru acest serviciu.

Si atunci cum dracu sa nu te miri cum altii fara batai de cap obtin in timp record bunuri imobile care nici nu le apartin si adevaratii propietari stau ca boi cite 7 ani prin instante sa primeasca inapoi propietatile, iar inginerii ce fac parte din Comisia de aplicare a legii 10 ii trateaza pe cei ce au depuse dosare ca pe niste cretini.

Audietele se tin saptaminal si doar 20-25 de persoane sint acceptate. Pentru a obtine bon de ordine trebuie sa stai la coada de la ora 3 dimineata dar oricum degeaba pentru ca de fiecare data nu se rezolva nimic doar aminari.

Nu mai spun ca de fiecare data mi se sugera ca totul se poate rezolva elegant contra unui comision din valoarea imobilului retrocedat.

Basarab Popa varu lu mazarica “Pomacost” SA si “Aqualand” SA, pai mama nu poate sa amenajeze in oras spatii verzi dar altii pot.

Lectura placuta.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului oraşului Constanţa, Radu Mazăre, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Alături de Radu Mazăre, au mai fost trimise în judecată încă alte 36 de persoane, acestea având legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa şi Mamaia, inclusive plaje şi faleze. Anchetatorii susţin că prin aceste fapte a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).Anchetatorii susţin că toţi aceştia au fost implicaţi în afaceri nelegale cu terenuri, inclusiv plaje şi faleze

Celelalte persoane trimise in judecata sunt Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea. Constantin Racu – fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu – directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica – directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron – fost consilier municipal si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu. In sarcina acestora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata; fals intelectual, in forma continuata; asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Au mai fost deferinti justitiei functionari din primaria Constanta: Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera – in sarcina carora s-au retinut infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

De asemenea, au fost trimisi in judecata functionari in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta (OCPI): Luminita Calatoru si Silvia Stanciu, in sarcina carora s-au retinut infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

DNA i-a deferit justitiei si pe mandatarii Georgica Giurgiucanu, Emil Dragos Savulescu, Rasvan Mircea Tudorache si Nicula Nejloveanu, in sarcina carora s-au retinut infractiuni de complicitate sau instigare la infractiunile savarsite de persoanele mai sus mentionate.

Notarii publici Andrei Aurel-Jean, Cristina Budei si Ruxandra-Luminita Darie, acuzati de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie, vor ajunge si ei in fata judecatorilor, ca si mostenitorii persoanelor indreptatite, Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese, acuzati de complicitate la infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

In calitate de cesionari cumparatori de drepturi succesorale, au fost trimiti in judecata Viorel Pana, Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa “Habitat si Ambient” SA, Cristian Borcea si Camboianu Mihai, Bogdan Gabriel Sandu , prin SC “Holland Development Group” SA, si Daniel Ene, Marius Puscasi, Carmen Puscasi si Mihai Sergiu Ceacireanu, ca persoana fizica si prin firma sa “New Home Construct” SA, pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

Interpusii cumparatori de terenuri au fost de asemenea defetiti justitiei, acestia fiind Paraschiva Barbu, Alexandru Octavian Serban si Basarab Popa, prin firma sa “Pomacost” SA si “Aqualand” SA, la care era actionar, pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

Evaluatorul agreat de primaria Constanta, Alin Horatiu Dima, este trimis in judecata pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.
Într-un comunicat de presă remis redacţiei de către DNA, sunt prezentate pe larg faptele constatate de către procurori: “În perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul. Astfel patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane euro dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi de 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

În mod legal, a fost revendicată suprafaţa de 309.549 mp, cei îndreptăţiţi beneficiind de restituiri şi atribuiri în suprafaţă cu puţin mai mare decât jumătate din cea revendicată, în vreme ce restituirile şi atribuirile ilegale au afectat terenuri cu o întindere de trei ori mai mare decât cea revendicată – aproape un milion de metri pătraţi. Au fost restituite porţiuni de plajă şi faleză care, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice, adică nu pot ajunge sub nicio formă în proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice. Persoanele îndreptăţite la restituire au fost determinate, după trecerea unor perioade de timp îndelungate, de 2 până la 3 ani, ori să-şi vândă drepturile succesorale ori să vândă terenurile în cauză, pentru sume de bani ce reprezintă mai puţin de 1% din valoarea terenurilor la care au fost obligate să renunţe. În final, aceste terenuri aveau să ajungă în proprietatea persoanelor cărora le-au fost predestinate, cu mult înainte de soluţionarea cererilor de restituire.

Pentru atingerea scopului infracţional urmărit, majoritatea terenurilor atribuite pe alte amplasamente, în echivalent valoric, au fost subevaluate, unele, la preţuri de 10 ori mai mici decât preţurile reale.
Concret, între aceste terenuri figurează : terenul în suprafaţă de 27.000 mp pe care s-a construit Parcul de distracţii acvatice Aqua Magic de către firma Aqualand (la care unul dintre acţionarii principali este Popa Basarab, vărul primarului Mazăre Radu Ştefan); terenul în suprafaţă de 8.307,78 mp, situat în zona Căpităniei Vila Marina, pe malul lacului Siutghiol, care a ajuns în proprietatea familiei Mazăre (primarul, mama şi fratele); terenul în suprafaţă de 52.471 mp, situat în Parcul Tăbăcăriei nu a fost restituit în natura celor îndreptăţiţi, ci firmei cesionare „Holland Development Group” SA (la care acţionar şi administrator este Sandu Bogdan Gabriel, iar acţionar principal prin firma Millenium Global Development este Ionescu Valentin Gheorghe) care a plătit pentru drepturile succesorale un preţ de 100 de ori mai mic decât cel real”.

Anchetatorii au instituit sechestru asupra terenurilor în cauză, care au fost identificate în proprietatea unora dintre inculpaţi şi în proprietatea firmelor controlate de aceştia. Astfel, în comunicatul DNA se mai precizează următoarele: “Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează : Mazăre Radu Ştefan (prin firmele „Nisipuri” SA), mama şi fratele acestuia (prin firma „APV Media Turism”), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma „Habitat şi Ambient” SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele „Pomacost” SA şi „Aqualand” SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC „Holland Develompment Group” SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa „New Home Construct” SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen”.
Surse : www.gandul.info , www.e-transport.ro

No Responses to "Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si alti prieteni trimisi in judecata, intr-un dosar privind restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren."

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii