Constanta Mamaia Litoral

31 Oct, 2008

In constanta un apartament vechi, este mai ieftin cu 30% faţă de 2007

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Boomul imobiliar românesc a început să se tempereze, iar pronosticul pentru evoluţia pe termen scurt şi mediu indică deja o descreştere a ritmului de vînzare pe piaţa imobiliara. Cauza identificată ar fi criza financiară internaţională, care îngreunează procedura de obţinere a creditelor imobiliare şi ipotecare în România şi care atrage scăderi de preţuri la vînzarea locuinţelor, este de părere preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru. Este confirmat deja faptul că apartamentele vechi s-au ieftinit cu 15-30% în toată ţara, faţă de anul trecut. Totodată, perioada pînă la care se realizează vînzarea unei locuinţe a crescut de cel puţin patru ori, de la o săptămînă, la o lună. „După scăderea preţurilor apartamentelor vechi, piaţa imobiliara se confruntă cu o nouă problemă, aceea că apartamentele de lux nu se mai vînd la fel de bine. De asemenea, continuă să scadă cererea pentru apartamentele care au o locaţie periferică. În funcţie de cît de proastă va fi locaţia, va scădea preţul apartamentului respectiv”, a afirmat preşedintele AOAR.

Nici Constanta nu face excepţie de la această situaţie. Consultanţii imobiliari recunosc că preţul de vînzare al unui apartament vechi a scăzut cu 30% faţă de 2007. „Nici apartamentele noi nu se mai vînd aşa de bine, pentru că se obţin tot mai greu creditele de la bănci pentru cumpărarea unei locuinţe, s-a îngreunat procedura. Totuşi, nu ne plîngem, pentru că găsim clienţi chiar dacă durează mai mult. Constantenii îşi doresc locuinţe noi şi atunci cînd cumpără sînt exigenţi din moment ce plătesc 30 de ani un credit, iar locuinţa nu e un bun pe care-l iei în fiecare an”, a explicat administratorul agenţiei imobiliare constănţene Intermed Grup, Eduard Artsomidis. Un apartament de trei camere, confort 1, la etaj intermediar, într-un bloc pe un bulevard principal din Constanţa este scos la vînzare la preţul de 120.000 euro. De notat că, de un an, constantenii aflaţi în căutarea unui cămin au început să prefere terenurile pe care să-şi poată construi casa visată, în defavoarea apartamentelor la bloc, nerenunţînd la criteriul central al locaţiei. Consultanţii imobiliari constanteni spun că această criză financiară internaţională „nu vine cu parul, locuinţe se vor vinde şi de azi înainte, vor fi coborîşuri şi urcuşuri, sînt normale aceste fluctuaţii. Nu ne speriem pentru că românii vor să fie proprietari de case, nu chiriaşi, deci casele vor fi la căutare”.

www.telegrafonline.ro

No Responses to "In constanta un apartament vechi, este mai ieftin cu 30% faţă de 2007"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii