Constanta Mamaia Litoral

26 Nov, 2008

Criza economica ieftineşte cu 30% apartamentele noi

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Un bloc de calitate medie se construieşte acum cu 650 de euro pe metru pătrat, faţă de 750 în septembrie 2008.

Până acum dezvoltatorii justificau preţurile mari ale locuinţelor nou construite prin costul mare al terenurilor, al forţei de muncă, dar şi al materialelor pentru construcţii. În ultimele luni însă, după scăderi de până la 40% a preţurilor terenurilor, şi costurile principalelor materiale pentru construcţii au înregistrat scăderi semnificative, de până la 40%, în special la produsele achiziţionate de la depozite, după cum recunosc chiar dezvoltatorii.

Am întâlnit trei-patru cazuri de dezvoltatori care îşi continuă proiectele, dar au schimbat compania constructoare şi au semnat pentru un preţ pe metru pătrat construit mai mic, între 600 şi 650 de euro. Până în septembrie preţul pe metru pătrat construit a fost de 750 de euro, după care a înregistrat scăderi de 10-15%. Acum, un bloc de calitate medie se construieşte cu 650 de euro pe metru pătrat. Dezvoltatorii au lăsat în acest caz între 20 şi 30% din preţul de vânzare al locuinţelor, sau au oferit locul de parcare gratuit şi bucătării gata mobilate”, a declarat pentru Gândul Adrian Nicolescu, directorul departamentului de evaluare şi consultanţă din cadrul companiei imobiliare CB Richard Ellis Eurisko.

În 2005 preţul mediu al unui metru pătrat construit a fost de 450 de euro, în 2006 de 500 de euro, iar anul trecut de 650 de euro. „Unul dintre efectele acestei situaţii este scăderea preţurilor de vânzare ale apartamentelor noi. Cine dispune acum de lichidităţi are şansa să cumpere la preţuri mai bune decât acum trei-şapte luni”, ne-a declarat şi Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

Preţurile materialelor de construcţii vor continua să scadă

Blocajul de pe piaţa imobiliară, preţurile mari ale locuinţelor noi, nivelul scăzut al tranzacţiilor şi faptul că unele persoane nu mai sunt eligibile pentru obţinerea unui credit din cauza normelor impuse de Banca Naţională a României (BNR), vor reduce din cerere şi vor face ca ritmul de dezvoltare a sectorului de construcţii să fie de doar 15% în 2009.

www.freenews.ro

No Responses to "Criza economica ieftineşte cu 30% apartamentele noi"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii