Constanta Mamaia Litoral

27 Nov, 2008

Taxa hoteliera in Constanta si Mamaia

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Hoteluri|Hosteluri|Hoteluri|Moteluri|Pensiuni|Vile

Sau cum sa incasezi niste bani ilegal.

Totul a inceput in Septembrie cind am primit din partea Consiliului Local un aviz de inspectie fiscala avind ca tema taxa hoteliera.

Controlul a avut loc pe 15 Septembrie la sediul Consiliului Local de catre Uzun Sergiu si Nasurla Bilsen inspectori fiscali.

Inaintea controlului am citit hotaririle Consiliului Local cu privire la Taxa Hoteliera si am observat ca cel putin in Constanta si Statiunea Mamaia, taxa se incaseaza doar de la : hoteluri, moteluri, campinguri si hoteluri cu circuit inchis conform tabelului de mai jos.

Tipul unitatilor de cazare

Coeficient(%)

Hotel *

3,5

Hotel **

4

Hotel ***

4,5

Hotel ****

5

Hotel *****

5

Campinguri si moteluri

3

Hoteluri cu circuit inchis, neclasificate

3

 

Asadar nici vorba ca taxa hoteliera sa fie datorata de apartamentele ce se inchirieaza in regim hotelier, pensiuni, vile, hosteluri.

In timpul controlului cei 2 inspectori se tot chinuiau sa ma convinga ca desi in HCLM ul local nu este trecut expres in tabelul unitatilor de cazare faptul ca apartamentele ce se inchirieaza in regim hotelier eu sint obligat sa virez la bugetul local taxa hoteliera inca de la infiintare.

I-am lasat in pace controlul s-a incheiat cu un proces verbal de amenda in suma de 800 ron pentru nedepunerea la timp a declaratiilor decont pentru taxa hoteliera, si decizie de impunere privind taxa hoteliera in valoare de aproximativ 70 000 ron.

Las la o parte faptul ca am fost amendat pe persoane fizica si nu pe PFA cum ar fi trebuit, ca am fost sunat in 4 saptamini de nenumarate ori pentru a fi intrebat daca am achitat sau nu amenda.

Dupa ce am consulat foarte atent legislatia am depus in termenul legal de 30 de zile o contestatie asupra deciziei de impunere pentru a carei inregistrare a trebuit sa astept 15 minute deoarece inspectorii fiscali au facut un `brain storming` pentru ca nu stiuau ce se intimpla.

Ei bine astazi am primit raspunsul la contestatie si probabil pe linga bobirnacele luate de inspectori a venit si fraza pe care o asteptam `se admite contestatia formulata impotriva deciziei de impunere cu consecinta anularii deciziei si exonerarea de la orice datorie bugetara aratata in cuprinsul acestei decizii.

Ramine acum sa urmaresc HCLM ul pe care il va emite Consiliul Local anul viitor sa vad ce modificari vor aduce ei tabelului de mai sus pentru ca sint foarte sigur ca acest lucru se va intimpla.

In concluzie daca din prostie sau exces de zel sinteti obligati sa achitati taxa hoteliera iar tipul unitatii de cazare nu este prevazut expres in Hotarirea Consiliului Local va pot ajuta cu redactarea contestatiei impotriva deciziei de impunere si cu multe sfaturi.

No Responses to "Taxa hoteliera in Constanta si Mamaia"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii