Constanta Mamaia Litoral

28 Nov, 2008

Doar un apartament, din trei va mai fi terminat în 2008

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Imobiliare

În cadrul proiectelor mari, de câteva sute de unităţi, va fi realizată doar o fază, de 100-150 de unităţi“, a spus acesta.

Reticenţa lui Nicolescu este justificată de faptul că şi în acest an numărul locuinţelor livrate pe piaţă este mult mai mic decât se anunţase. „Anul 2008 trebuia să fie anul cu cele mai multe lansări de proiecte rezidenţiale şi să înceapă concurenţa reală. (…) În perioada ianuarie-octombrie, în Bucureşti au fost livrate 900 de unităţi rezidenţiale, dintre care 90% apartamente. Pentru sfârşitul anului se pot finaliza încă 1.500 de unităţi, dar pe fondul crizei financiare, al înăspririi condiţiilor de creditare şi al situaţiei de expectativă, cifra s-ar putea reduce la 700-800 de unităţi“, a spus Adrian Nicolescu. Conform acestuia, numărul total de unităţi finalizate în acest an va fi de 1.700. La începutul anului, analiştii imobiliari vorbeau despre 4.000-5.000 de unităţi locative noi care vor intra pe piaţă.

Principala problemă pentru dezvoltatorii imobiliari o constituie noile politici de creditare ale băncilor. Adrian Nicolescu spune că în prezent băncile finanţează doar proiectele rezidenţiale ce beneficiază de o zonă foarte bună. Pe de altă parte, persoanele fizice care vor să cumpere o locuinţă trebuie să aibă un avans de 40-50%. În aceste condiţii, vânzarea de locuinţe în stadiu de proiect a scăzut, iar multe rezervări şi antecontracte au fost anulate deoarece persoanele respective nu mai erau eligibile pentru accesarea unui credit.

„Există o cerere potenţială foarte mare, însă în urma restricţiilor BNR privind creditarea, precum şi a aprecierii exagerate a locuinţelor, cererea efectivă este în scădere“, mai susţine Nicolescu. Acesta mai spune că, în următoarea perioadă, preţurile de vânzare pentru unităţile rezidenţiale noi vor suferi modificări, în sensul că acele preţuri nejustificat de mari vor scădea. Zonele exclusiviste vor deveni în curând inabordabile din cauza preţului şi vor targeta un segment de piaţă mult mai restrâns.

www.cotidianul.ro

No Responses to "Doar un apartament, din trei va mai fi terminat în 2008"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii