Constanta Mamaia Litoral

16 Jan, 2009

Criza taie sonorul pieţei construcţiilor in Constanta

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare

Constructorii constănţeni încep anul 2009 cu un mare semn de întrebare pe post de acoperiş. Nimeni nu ştie exact la ce să se aştepte şi nimeni nu poate spune cu precizie de ce se teme mai tare.

Un lucru este cert. Multe firme mici au dispărut deja de pe piaţă, din lipsă de contracte şi de surse de finanţare a lucrărilor. În alte firme, zvonistica pesimistă a tăiat orice chef de discuţii. Managerii contactaţi de „Cuget Liber” s-au rezumat la un simplu „Nu ştiu, dom’le!” sau „E greu, mai multe nu pot spune”. Alţii au închis pur şi simplu telefonul fără să se gândească de două ori.

Este cel puţin amuzant, având în vedere că aceeaşi manageri ar fi stat la discuţii ore întregi, în vara lui 2008, povestind despre cum sunt ei pe val şi despre cum piaţa imobiliară autohtonă ar merita să intre în Cartea Recordurilor.

Pentru 2009, constructorii speră doar să aibă de lucru. Mai mult, mai puţin, nu contează.

„Deocamdată, criza nu se resimte atât de puternic la noi. Avem mai multe lucrări în derulare, contractate din 2008. În plus, avem şi câteva contracte pentru 2009, însă nu ar strica să avem mai multe”, spune Manole Gheorghe, managerul firmei locale de construcţii „Malcons”.

Cât despre preţuri, instabilitatea mediului economic face imposibilă orice estimare.

„Ne vom adapta în funcţie de ce se întâmplă în jur. Dacă va fi nevoie, vom micşora preţurile, deşi nu este o strategie prea bună. Dacă va fi nevoie, le vom majora, deşi nici asta nu este recomandat, mai ales acum, când populaţia nu ajunge aşa uşor la creditele bancare”, mai spune Manole Gheorghe.

Alţi constructori sunt îngrijoraţi mai mult de concurenţa neloială, decât de criza financiară. Problemele rămân, în mare parte, aceleaşi: firmele care lucrează la negru, constructorii „de apartament“ care câştigă contracte şi nu au bani să le finalizeze, alegând să subcontracteze apoi către firmele mari.

„Prezenţa intermediarilor îi afectează în continuare pe constructorii serioşi. Sunt mici, sunt mulţi şi nici nu vor dispărea aşa de uşor de pe piaţă, pentru că sunt oportunişti”, spune George Iordănescu, managerul unei societăţi locale de profil.

Deocamdată, orice previziune ar fi forţată, mai ales că în primele luni din ani piaţa construcţiilor este „îngheţată” de vremea rece, cele mai multe firme desfăşurând doar lucrări de finisaj şi amenajări, la interior.

Sursa www.cugetliber.ro

No Responses to "Criza taie sonorul pieţei construcţiilor in Constanta"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii