Constanta Mamaia Litoral

17 Jan, 2009

Disperare pe piata imobiliara constanteana

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare|Litoral

Agenţii imobiliari de pe plan local privesc cu scepticism anul 2009 şi sunt pesimişti în ceea ce priveşte deblocarea pieţei imobiliare în viitorul apropiat. „În următoarele trei – patru luni situaţia va fi aceeaşi ca în ultima parte a anului 2008, poate chiar mai rău. Preţurile vor continua să scadă şi în 2009, iar cheia deblocării pieţei va consta în relaxarea condiţiilor impuse de BNR şi reluarea creditării. Dacă la începutul anului trecut opt din zece clienţi cumpărau locuinţe pe credite, în acest moment au rămas doar unul – doi potenţiali clienţi cu posibilitatea de a plăti cash şi care pot achiziţiona un imobil”, a declarat Ana Maria Petrescu, reprezentant al agenţiei imobiliare „Europa System”.

Şi Petre Iordache, agent imobiliar la „Euro Travel” afirmă necesitatea deblocării creditării pentru ca şi piaţa imobiliară să-şi revină. „Totul va depinde de Banca Naţională, în 2009. Dacă BNR va relaxa condiţiile de creditare, piaţa îşi va relua cursul normal. Dacă se vor menţine aceleaşi condiţii, situaţia va continua să se înrăutăţească. Aşteptarea va fi cuvântul de ordine, cel puţin în prima parte a anului. Nici măcar oamenii cu bani cash nu vor mai investi şi acest lucru se întâmplă încă de prin septembrie – octombrie 2008. Aceştia nu sunt dispuşi să rişte, mai ales în contextul în care preţurile scad”, a declarat pentru ziarul „Cuget Liber”, Petre Iordache.

Ilie Ghiţă, director la agenţia imobiliară „Avantaj Sută la Sută” vede primul trimestru ca un barometru pentru tot anul 2009. Evoluţia pe acest an va depinde de ce se va întâmpla în primele trei luni ale lui 2009, consideră acesta. „Relaxarea şi reluarea creditării nu se vor produce imediat. Sigur, la un moment dat, condiţiile pentru contractarea unui credit nu vor mai fi atât de aspre, dar nici pe atât de permisive precum cele din anii trecuţi. De asemenea, persoanele care au credite au probleme mari cu rambursarea acestora, din cauza creşterii ratelor. Pentru că nu-şi mai pot plăti creditul imobiliar, numărul românilor care doresc să vândă apartamentul nou cumpărat pentru a-şi plăti integral creditul imobiliar va creşte simţitor. Şi oferta de închirieri va creşte, însă nu neapărat în aceeaşi măsură precum cererea pe această piaţă”, a precizat Ilie Ghiţă. „În plus, vor exista destule proiecte imobiliare care nu vor mai continua şi, prin urmare, preţurile vor continua să scadă până la 30% – 40%, pentru imobile, pe 2009”, a concluzionat directorul de agenţie imobiliară.

Sursa www.cugetliber.ro

No Responses to "Disperare pe piata imobiliara constanteana"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii