Constanta Mamaia Litoral

21 Jan, 2009

Pretul apartamentelor a crescut cu 10% în cinci zile

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare

Anunţul de relaxare a condiţiilor de creditare la împrumuturile ipotecare, făcut de BNR la sfârşitul săptămânii trecute, a făcut ca preţul afişat al proprietăţilor să sară în aer.

●În doar cinci zile, proprietarii şi agenţiile imobiliare bucureştene s-au grăbit să crească preţurile apartamentelor cu aproximativ 10%.

●Banca Naţională a României (BNR) a decis joi relaxarea condiţiilor de creditare la împrumuturile ipotecare, prin creşterea gradului de îndatorare.

●Cu toate acestea, măsura este considerată prea puţin importantă pentru „repornirea“ creditării.

●Băncile nu vor mai aplica teste de stres celor care solicită credite, însă vor lua în calcul veniturile declarate anul anterior în fişa fiscală, cu o marjă de 20%.

Garsoniera de 45.000 de euro, la 49.500
Dacă la începutul săptămânii trecute, pe site-ul imobiliare.ro cele mai multe dintre garsonierele scoase la vânzare în Bucureşti, aveau un preţ de 45.000 de euro, negociabil, acum, aceleaşi garsoniere au un preţ de 49.500 de euro.

De exemplu, o garsonieră de 32 de metri, situată în Drumul Taberei, într-un imobil de nouă etaje, construit în 1978, costa până în urmă cu două zile, 45.000 de euro. Acum, preţul afişat este de 49.500 de euro, la care se mai plăteşte agenţiei imobiliare, un comision de 2%.

Preţul poate fi negociat

Agentul imobiliar contactat spune însă că preţul poate fi negociat cu proprietarul, însă nu crede că aceeaşi garsonieră poate mai poate fi achiziţionată la preţul iniţial.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu, a declarat pentru Evz.ro că “ această creştere nu este legată neapărat de normele BNR, cu atât mai mult cu cât anunţul Băncii Naţionale nu avea când să producă efecte în rândul băncilor comerciale “.

Reprezentanta ARAI mai spune că în jurul Sărbătorilor piaţa a înregistrat o perioadă de acalmie în timp ce acum, oamenii au început să devină mai activi.

“ S-au înmulţit numărul de întâlniri (n.r. între cumpărători şi proprietari) care după 15 decembrie scăzuseră spre 0. Oamenii au început să devină activi, sună şi merg să vadă proprietăţi “, susţine Ruxandra Cleciu.

Aceasta mai spune că tranzacţii au existat chiar şi în perioada considerată blocată iar în această lună sunt finalizate tranzacţiile pentru negocierile încheiate în noiembrie-decembrie 2008.

“ De la vederea proprietăţii şi până la semnarea constractului de vânzare-cumpărare perioada este de până la şase luni. Nu mai există grabă din partea cumpărătorului care stă mai mult pe ofertă, negociază, vede mai multe proprietăţi şi îşi cunoaşte mai bine avantajul “, explică preşedintele ARAI.

Sursa : www.evz.ro

No Responses to "Pretul apartamentelor a crescut cu 10% în cinci zile"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii