Constanta Mamaia Litoral

27 Jan, 2009

Relaxarea creditului nu readuce la viata imobiliarele

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare

Deblocarea creditării, reaşezarea preţurilor şi îmbunătăţirea infrastructurii sunt factori care ar putea revigora piaţa imobiliară.

Reprezentanţii firmelor de consultanţă din domeniu spun că în segmentul comercial stau speranţele brokerilor pentru noul an. „În 2009, piaţa nu va evolua semnificativ la nivelul tranzacţiilor, în schimb credem că va fi o mică creştere în domeniul consultanţei şi al evaluării proprietăţilor. Credem că segmentul spaţiilor de birouri şi cel al spaţiilor industriale îşi vor reveni puţin mai repede decât altele“, a declarat agenţiei MEDIAFAX Răzvan Gheorghe, partener managing director Cushman&Wakefield România. În opinia sa, principalul factor care va duce la revenirea pieţei imobiliare este deblocarea creditării, atât la nivel local, cât şi la nivel internaţional, element considerat esenţial şi de analiştii DTZ Echinox.

„Elementul central care va determina revenirea pieţei este disponibilitatea creditelor.

Un rol important îl va juca şi reaşezarea preţurilor, ca rezultat al unei mai bune înţelegeri între vânzători şi cumpărători. Lipsa finanţării va determina scăderea semnificativă a activităţii unor departamente, precum terenuri şi investiţii. Estimăm o cerere constantă din partea chiriaşilor, dar inferioară celei din anii anteriori“, a declarat Tim Wilkinson, managing director al DTZ Echinox.

Pe lângă deblocarea creditelor şi o ajustare la niveluri reale a preţurilor pe piaţa imobiliară, analiştii de la compania Jones Lang LaSalle indică şi implicarea statului prin măsuri de îmbunătăţire a infrastructurii şi a indicatorilor macroeconomici ca factori care ar putea ajuta la revigorarea segmentului. „Sunt câţiva factori care ar putea contribui la revenirea sectorului imobiliar şi care ar permite României să ajungă din urmă pieţele mult mai mature din Europa Centrală şi de Est. Primul este legat de împrumuturile bancare ce trebuie să reia alimentarea cu combustibil a dezvoltărilor şi a investiţiilor. În al doilea rând, Guvernul trebuie să recupereze dezechilibrele bugetare, astfel încât percepţia privind riscurile macroeconomice ale României să fie redusă“, a declarat Charles Krick, national director Jones Lang LaSalle.

Alţi factori care ar ajuta la revenirea pieţei sunt, în opinia sa, îmbunătăţirea infrastructurii de transport care să sprijine dezvoltarea imobiliară, crearea de către autorităţile locale de planuri zonale şi de masterplanuri pe termen lung, precum şi un grad ridicat de transparenţă din partea jucătorilor de pe segmentul imobiliar. Pe de altă parte, reprezentantul Jones Lang LaSalle apreciază că în 2009 pe piaţa imobiliară românească va continua agitaţia care a început în a doua parte a anului trecut. „Vor fi câştigători şi învinşi. Câştigătorii vor fi jucătorii bine capitalizaţi, cu planuri de afaceri realiste. Cei cu acces la finanţare vor avea un avantaj competitiv clar. Cei care vor pierde vor fi jucătorii mici, subcapitalizaţi şi cu produse de calitate inferioară“, a adăugat Krick.

Sursa : www.cotidianul.ro

No Responses to "Relaxarea creditului nu readuce la viata imobiliarele"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii