Constanta Mamaia Litoral

30 Jan, 2009

Ce ne asteapta daca nu se deblocheaza piata imobiliara?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare

Dezvoltatorii au ieftinit locuintele cu pana la 30% in ultima perioada, dar, in continuare, nu sunt tranzactii. Ce se va intampla daca piata nu se va debloca? O perspectiva pesimista este modelul Ucrainei, unde sectorul imobiliar e in colaps.

Dezvoltatorii prezenti in aceasta tara au anuntat deja ca sisteaza lucrarile pentru un numar de 70-80% din proiectele anuntate in Kiev, conform Ziare.com

In zona limitrofa Capitalei, procentul proiectelor stopate sau chiar anulate depaseste 90%, potrivit declaratiilor facute de reprezentantii companiilor de profil, citati de agentia de presa Interfax.

Deciziile dezvoltatorilor sunt urmarea masurilor bancilor comerciale care au limitat accesul la finantari atat pentru companiile de constructii, cat si pentru populatie.

Populatia care nu si-a mai permis sa achizitioneze o locuinta, ia impins in pragul falimentului dezvoltatorii care au ramas cu sute sau chiar mii de apartamente nevandute si cu datorii imense la banci.

Lucrurile se prezinta la fel si in Romania, cele doua piete avand foarte multe lucruri in comun, de la puterea de cumparare a populatiei, pana la numele dezvoltatorilor prezenti.

Desi in Romania nu s-au sistat sau amanat un procent atat de mare de proiecte, numarul dezvoltatorilor care se confrunta cu probleme financiare este totusi considerabil.

La inceputul acestei saptamani, de teama sa nu ramana cu locuintele nevandute, Metal House, dezvoltatorul proiectului Monaco Towers , a anuntat reduceri de pana la 35.000 de euro la apartamentele cu doua si trei camere.

In cifre, numarul de tranzactii a scazut cu 54% de la un an la altul realizate, potrivit declaratiilor facute de Viorel Manescu, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

Primul pas spre deblocare l-a facut BNR care a hotarat sa relaxeze conditiile de creditare pentru locuintele situate in imobilele noi, in speranta ca va redresa vanzarile, salvand astfel dezvoltatorii imobiliari care se confrunta cu probleme financiare.

Ramane de vazut daca piata se va debloca, ca urmare a semnalului dat de BNR, sau daca aceasta va apuca pe drumul urmat de Ucraina.

Sursa : www.bloombiz.ro

1 Response to "Ce ne asteapta daca nu se deblocheaza piata imobiliara?"

1 | Sorin Dinu - Cazare Apartamente Craiova

January 30th, 2009 at 10:22 am

Avatar

Consider ca piata imobiliara se va debloca in cele din urma, dar nu foarte rapid. Este un “electrosoc” dat celor care au facut specula imobiliara pina acum, dar asta nu trebuie sa blocheze marii finantatori ai proiectelor imobiliare. Trebuie sa vedem si partea buna a lucrurilor: dispar agentiile imobiliare de cartier aparute ca ciupercile dupa ploaie in perioada 2004-2007.
Sa auzim de bine!

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii