Constanta Mamaia Litoral

04 Feb, 2009

Hotelierii de pe litoral nu vor reduceri în vârful sezonului estival

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Hoteluri|Cazare Litoral|Cazare Mamaia|Litoral|Mamaia|Regim Hotelier

Proprietarii şi managerii de hoteluri spun că procentul avizat de ANAT, de 20 – 30%, este prea mare, fiind de acord cu reduceri de cel mult 10 – 15%, pe capetele de sezon, sau costuri împărţite cu agenţiile de turism

Decizia Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) de a aplica rezervările timpurii (early booking) nu este cea mai bună soluţie de revitalizare a turismului, consideră hotelierii constănţeni. Problemele litoralului nu pornesc de la numărul de turişti, ci mai degrabă de la lipsa unor staţiuni „complete”, dedicate cazării, alimentaţiei şi distracţiei vizitatorilor.

Chiar dacă Federaţia Patrona-telor din Turismul Românesc a atenţionat ANAT că nu este de acord cu această măsură, decizia a fost luată. Totuşi, ANAT nu poate pune în aplicare decizia, având nevoie de acordul hotelierilor.

Teoretic, early booking-ul ar trebui să îi ajute pe hotelieri, întrucât cei care cumpără pachete de cazare plătesc în avans, deşi cu 20 – 30% mai puţin faţă de preţul normal.

Practic, cei mai mulţi hotelierii nu şi-au stabilit încă tarifele pentru sezonul 2009. Dintre cei care au fixat deja tarifele, unii le-au lăsat la nivelul din 2008, în timp ce alţii le-au majorat cu până la 13 -14% (datorită investiţiilor făcute). Nimeni nu va fi de acord să mai piardă 20 – 30%.

„Nu mi se pare normal ca reducerile să fie suportate doar de hotelieri. Sunt de acord cu o reducere de cel mult 20%, din care agenţiile de turism să suporte 5% iar hotelierii restul de 15%, însă numai pe partea de cazare. Nu includem aici mesele. De asemenea, o astfel de măsură nu trebuie folosită decât pe capetele de sezon. Atunci au hotelurile probleme, mai ales dacă nu găzduiesc diferite acţiuni sau delegaţii. În vârful sezonului estival orice hotelier îşi poate vinde fără probleme locurile, chiar şi fără reduceri”, spune Georgeta Bari, managerul hotelului „Perla” din staţiunea Mamaia.

Nimic nou sub soare

În plus, hotelierii nu pot fi siguri pe procentul de turişti care va fi valorificat de agenţiile de turism, din totalul locurilor contractate.

De asemenea, early booking-ul a fost folosit de mai multe hoteluri, în trecut, fără a aduce rezultate excepţionale.

„Avem experienţa anilor trecuţi, la hotelul Majestic. Am folosit rezervările timpurii pentru turiştii străini, pe întreg sezonul, dar măsura nu a funcţionat nemaipomenit”, mai spune Georgeta Bari.

De aceeaşi părere este şi George Guci, proprietarul hotelului Modern, care practică deja early booking-ul: „Nu am nimic împotriva acestui sistem. Am lucrat cu partenerii noştri germani aşa. Însă nu ne bazăm exclusiv pe rezervările de acest fel. Este doar o modalitate de a creşte vânzările pe capetele de sezon, nicidecum în vârful sezonului. Procentul propus este însă prea mare. De obicei, se merge pe reduceri de cel mult 10 – 15%”.

Hotelierii se tem însă că nu vor fi promovaţi în extrasezon, în cazul în care nu încheie colaborări cu agenţiile de turism. De asemenea, mulţi dintre ei nu mai au de unde să reducă, întrucât tarifele practicate sunt deja mici.

Transformarea staţiunilor în cartiere de vile, adevărata problemă

Managerii şi proprietarii de hoteluri cred însă că problemele litoralului românesc nu pornesc de aici şi că reducerile „de criză” nu vor ajuta foarte mult.

„În staţiunea Mamaia nu există locuri de distracţie, nu sunt spaţii verzi pe care să pui o bancă, nu sunt spaţii de joacă pentru copii. Acestea sunt problemele reale din turism. În afară de Aqua Magic şi Satul de Vacanţă, nu avem nimic. Iar oamenii vor să se şi distreze în vacanţă, nu doar să stea în camera de hotel şi să meargă la plajă. Peste tot se construieşte, şi pe malul lacului Siutghiol şi pe partea cu marea. Apar vile, blocuri şi hoteluri noi, pe orice spaţiu liber. Mamaia s-a transformat într-un cartier de locuinţe şi nu este bine deloc”, consideră Georgeta Bari.

Alţi hotelieri cred că trebui redusă fiscalitatea aplicată unităţilor de cazare.

„Dacă s-ar uşura regimul fiscal, atunci am putea vorbi de o scădere a tarifelor practicate de hotelieri. Modificările nu pot fi făcute repede în acest domeniu”, spune George Guci.

Până la clarificarea situaţiei, hotelierii se pregătesc de întâlnirea cu ministrul turismului, Elena Udrea, care va veni pe litoral la finele lunii ianuarie.

Sursa : www.cugetliber.ro

No Responses to "Hotelierii de pe litoral nu vor reduceri în vârful sezonului estival"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii