Constanta Mamaia Litoral

06 Feb, 2009

Preturile apartamentelor vechi – scaderi in toata tara

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Constanta|Imobiliare

Bucurestiul si Constanta ies oarecum din tipar, in primul caz tendinta de scadere manifestandu-se mai repede decat in restul tarii, iar in cel de-al doilea scaderea fiind mai putin evidenta, potrivit analizei mentionate. In ceea ce priveste numarul ofertelor, trendul este unul crescator pe tot parcursul anului, potrivit Imobiliare.ro, portalul de profil cu cei mai multi vizitatori potrivit serviciului de monitorizare Trafic.ro.

In perioada ianuarie – martie, preturile de ofertare a apartamentelor cu 2 camere din Bucuresti au crescut considerabil, insa incepand cu luna aprilie au aparut primele semne de stagnare, chiar de scadere. Valoarea medie maxima a fost atinsa in prima jumatate a anului, in a doua parte a lunii martie, cand, pentru un apartament cu 2 camere intr-un imobil vechi din capitala se cerea 120.000 euro. Incepand cu luna aprilie insa, preturile de ofertare tind sa coboare, ajungand in decembrie la o medie de 105.616 de euro.

In Brasov, primele cinci luni din 2008 au adus o continuare a tendintei de crestere a preturilori, in lunile de vara insa, tendinta de crestere s-a domolite. Pretul mediu al ofertelor de vanzare la inceputul lunii ianuarie era putin sub 70.000 de euro, valoare maxima de 78.400 de euro fiind atinsa in luna iunie. Tendinta de scadere a inceput sa se manifeste in a doua jumatate a anului iar la sfarsitul lunii decembrie, pretul mediu de ofertare a unui apartament cu doua camere din Brasov se situa in jurul valorii de 75.000-76.000 de euro, potrivit anunturilor de vanzare publicate pe Imobiliare.ro.

Preturile au crescut alert si in Cluj – Napoca, ajungand in medie la 78.000 de euro, valoare inregistrata la sfarsitul lunii martie. Cresterea a continuat si in urmatoarele luni, pragul maxim al anului, putin peste 80.000 de euro, fiind inregistrat in intervalul mai – iunie. A doua parte a anului a adus primele scaderi, astfel incat, in luna decembrie, un apartament cu doua camere in Cluj era scos la vanzare pentru un pret mediu de 76.000 de euro, sub cel inregistrat la inceputul anului..

Constanta este orasul in care trendul descrescator al preturile este mai putin evident, potrivit analizei Imobiliare.ro.Totusi, se remarca faptul ca in a doua jumatate a anului, ritmul de crestere incetineste considerabil, fiind vorba mai degraba de o stagnare. Punctele de minim si maxim ale preturilor de vanzare pentru apartamentele cu doua camere au fost atinse in luna ianuarie (68.372 de euro) respectiv iulie – noiembrie (aproximativ 76.000 de euro). Totusi, luna decembrie aduce primele semne de scadere, astfel incat, la sfarsitul lui 2008 pretul mediu de ofertare era de 74.600 de euro.

In ceea ce priveste evolutia preturilor apartamentelor cu doua camere, capitala Moldovei, Iasi, confirma tendintele generale inregistrate in celelalte orase mari din tara. Daca la inceputul anului pretul se situa in jurul valorii de 60.000 de euro, in lunile de vara, pentru un apartament cu 2 camere se cerea in medie 68.000 de euro. In ultima parte a anului, pretul a inceput sa urmeze un trend descendent, ajungand in decembrie la o valoare de 63.355 de euro.

In Timisoara, preturile au inregistrat de asemenea cresteri in prima jumatate a anului, urmate de o perioada de scadere in cea de-a doua. Valoarea minima a pretului mediu de ofertare a fost inregistrata la inceputul anului, in luna ianuarie, in timp ce in intervalul mai – august s-au inregistrat cresteri ducand la un pret mediu maxim de peste 74.000 de euro. In luna decembrie un apartament cu doua camere intr-un bloc vechi era ofertat in medie la 71.400 de euro.

Sursa : www.businessmagazin.ro

No Responses to "Preturile apartamentelor vechi – scaderi in toata tara"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii