Constanta Mamaia Litoral

18 Feb, 2009

Sezonul estival incepe de Pasti

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Atractii si Obiective Turistice|Cazare Litoral|Litoral|Mamaia|Regim Hotelier|Turism

Masura a fost comunicata ieri celor implicati in activitatea turistica de catre ministrul Elena Udrea.
Turismul redevine prioritate nationala.
Plajele raman o problema grava, dar rezolvabila prin trecerea in administrarea locala.

Vineri, in statiunea Mamaia, reprezentanti ai tuturor institutiilor implicate in activitatile de turism – autoritati locale, hotelieri, proprietari de cluburi, de obiective turistice, ai agentiilor de turism – s-au intalnit pentru a dezbate problemele cu care acestia se confrunta in desfasurarea activitatilor specifice sezonului estival. Discutiile au fost deschise chiar de catre ministrul Turismului, Elena Udrea, care a declarat ca a avut initiativa acestei reuniuni pentru a putea realiza un program al masurilor ce trebuie luate in vederea atragerii cat mai multor turisti pe litoral, dar si de asigurare a unor servicii turistice de calitate, conforme cu standardele Uniunii Europene, servicii practicate de mult de alte tari europene. In interventiile sale, ministrul Turismului a tinut sa precizeze si ca isi doreste ca sezonul estival sa inceapa odata cu Sarbatorile Pascale, respectiv spre sfarsitul lunii aprilie, si sa se incheie in jurul datei de 1 octombrie. „Doresc sa colaboram eficient si sa rezolvam toate problemele care ne framanta”, a spus ministrul Elena Udrea ieri, in statiunea Mamaia.

Plajele, musai la primarii

La randul sau, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca se va implica personal pentru ca plajele litoralului romanesc sa se prezinte asa cum este normal, iar turistii sa nu mai ajunga sa faca reclamatii din acest punct de vedere. Mai mult, Nemirschi a facut precizari si in ceea ce priveste constructiile ilegale de pe plaje, precum si despre modul in care se prezinta acestea, explicand ca are in vedere realizarea unui set de masuri care sa readuca plajele in administrarea administratiilor locale. Desi acest lucru nu va fi deloc simplu, deoarece contractele de inchiriere a sectoarelor de plaja de catre reprezentantii DADL au fost facute pentru o perioada de 10 ani, ministrul spune ca „exista solutii, iar noi le vom lua in calcul, pentru a gasi solutia potrivita pentru aceasta problema”. Elena Udrea a confirmat cele spuse de colegul de Cabinet, explicand ca plajele trebuie sa ajunga la primarii, dar trebuie gasite solutii pentru rezolvarea problemelor juridice care ar putea aparea odata cu schimbarea legislatiei. „Contractele cu operatorii de plaje se pot rezilia, in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale, sau trebuie gasite alte formule pentru ca totul sa se deruleze legal”, a mentionat Udrea.

„Fostul director de la Ape, daca nu si-a facut treaba, inseamna ca a luat spaga“

Declaratia ii apartine presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, acesta aratandu-si inca o data nemultumirea vizavi de activitatea fostului director al DADL Constanta, Gheorghe Babu. Constantinescu a gasit explicatia pentru esecul acestuia: fie e vorba de un profesionist foarte slab, fie alte interese au facut ca acesta sa nu rezolve situatia constructiilor de pe plaje.

Referitor la promovarea litoralului romanesc, Nicusor Constantinescu a declarat: „Atata timp cat nu existam pe piata din strainatate, este o problema, insa vom facem in asa fel incat, impreuna, sa reusim ca aceste proiecte privind dezvoltarea turismului romanesc sa aiba ecou. Chiar acum avem un proiect de valorificare a porturilor turistice pe litoralul romanesc, proiect care va atrage dupa sine mai multi turisti – spre multumirea noastra, a tuturor. Credem in sansa turismului romanesc. Acum, turismul romanesc este bolnav; daca supravietuim si asa, acest fapt se datoreaza celor de aici, tuturor oamenilor care sunt implicati in proiecte de turism, dar, cu toate acestea, avem inca vointa de a continua”.

La randul sau, primarul Constantei, Radu Mazare, a explicat ca turismul are nevoie de o „reorganizare si o mai mare implicare a celor de la nivel central in toate problemele din turism”. „Nu vrem constructii ilegale, vrem servicii de calitate, la preturi accesibile, si turisti care sa se reintoarca la Marea Neagra. Vrem plaje curate! Constructiile ilegale sunt doar sursa unui comert ilicit; in Romania anului in care traim sunt mai multi turisti care doresc sa-si petreaca timpul liber pe litoral, iar plajele devin insuficiente in conditiile existente”, a precizat primarul Mazare.

Investitorii in turism au mai propus ca tot ceea ce inseamna jocuri de noroc sa fie mutat pe litoral, pentru un an sau doi, in caz contrar falimentul fiind cea mai probabila cale. Propunerea, facuta de George Copos, a fost primita cu aplauze de restul asistentei. O alta solutie, de data aceasta pentru cresterea calitatii serviciilor, a fost trimiterea, in mod organizat, a angajatilor din turism la stadii de pregatire in strainatate, printr-un program comun al Ministerului Turismului si Ministerului Apararii.

Concluziile intalnirii au fost trase de ministrul Udrea, care a declarat turismul prioritate nationala. Principala problema, in viziunea lui Udrea, este stabilirea prin lege a limitelor sezonului estival. „Vom modifica legislatia in asa fel incat sa-i putem obliga pe toti cei implicati in turism sa-si desfasoare activitatea dupa un program bine stabilit. Pentru acest lucru este nevoie sa stabilim sanctiuni pentru cei care nu vor sa deschida unitatile odata cu restul lumii”, a precizat ministrul Turismului. In alta ordine de idei, MT este gata sa promoveze litoralul si turismul prin orice mijloace si cu ajutorul celor 150 de milioane de euro la dispozitie.

Dupa trecerea plajelor la autoritatile locale, toti factorii implicati in fenomenul turistic sustin impartirea plajelor pe mai multe considerente: hotelierii sa preia in administrare sectoarele din vecinatatea unitatilor, sa existe cateva sectoare de plaje publice si altele destinate exclusiv agrementului – gen beach-volei, kite-surfing, ski nautic.

No Responses to "Sezonul estival incepe de Pasti"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii