Constanta Mamaia Litoral

22 Feb, 2009

Bloggeri si turismul romanesc

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Litoral|Turism

Cristi Manafu a dat drumul saptamina asta unui Concurs Cum credeti voi ca se poate promova turismul romanesc prin intermediul internetului?

Cum sint prins oarecum la mijloc o sa fiu putin in afara temei principale.

Din punctul meu de vedere in primul rind trebuie lucrat foarte mult la cei care lucreaza in turism, trebuie facute controale la singe lucrezi legal si respecti toata normele, ai angajati ce au studii si cursuri de specialitate OK daca nu INCHIZI unitatea fara alte discutii. Probabil multi nu au auzit ca o unitate nu are voie sa functioneze fara certificatul de clasificare.

Dupa ce ca nu aveam infrastructura si face un bucurestean vara in week end 6 ore pina la mare cind ajunge da nas in nas cu un receptioner acru care il pune la punct de la intrare.

Nu mai vorbesc de patronii care au vazut ca merge turismul si au incercat sa isi spele banii din alte afaceri in aceasta industrie si pe care nu ii prea intereseaza clientul important este sa vina banul.

Un simplu exemplu  trist in acest sens.

De o saptamina ma chinui sa rezolv cererea unui client fidel din Dubai, da sint si clienti din Dubai ce paradoxal vin in Constanta iarna.

El doreste sa inchirieze pentru 3 luni incepind cu 1 Iunie 2009 camere in acelasi hotel pentru minim 50 de persoane. Chiar daca am trimi scatre toate hotelurile din Mamaia aceasta cerere cu intiriziere am primit citeva oferte intr-un cuvint dezinteres total.

Din cele 20 de raspunsuri primite acesta mi se pare genial “unitatea noastra nu dispune decat de 21 locuri de cazare,repartizate in camere de 2,3,paturi,au grup sanitar cu baie proprii,t.v.cu cablu,aer conditionat,se gaseste intr-o zona de mare interes turistic si comercial,la 200m de agualend,si 250m de mare,in zona parcului de distractii mamaia,.daca va intereseza pretl unei camere cu 2 paturi este de 100 lei.unitatea dispune de o terasa mare pentru turistii nostri“

Trist dar adevarat.

Din pacate momentan in tara campaniile trecute dar si cele viitoare nu vor avea un impact major asupra turismului. Buba majora sint cei care mai lucreaza in turism. Angajati nemotivati, stresati de patroni, poate slab pregatiti cu probleme pe acasa intr-un cuvint nu au nici un interes ca turistul sa se semnta bine la ei in hotel pensiune vila bla bla.

O alta problema este ca cel putin 50% din spatiiile de cazare lucreaza la negru. Nu are sens sa dezvolt aici acest subiect. Personal cind am dorit sa clasific apartamentele reprezentantul in teritoriul al Ministerului a spus ca nu le poate clasifica si nu imi poate primi dosarele, doar la insistentele mele si dupa 2 telefoane date la centru a primit dosarele. Cind am primit certificatele de clasificare mi s-a spus ca nu sint intreg la minte fiind singurul din Constanta ce a clasificat apartamente pentru inchiriere in regim hotelier.

Lipsa oamenilor ce au studii si cursuri de specialitate. Degeaba dezvolti un portal pentru rezervari online si faci campanii de promovare daca nea Gigi patronul unui hotel de 3 stele din Constanta iti raspunde la solicitare dupa 8 zile si de pe o adresa de genul gigichioru@yahoo.com

Lipsa punctelor de informare turistica. Degeaba tine Ministerul in depozitul din Bucuresti de linga ASE pliantele  turistice daca nu le pune pe piata. De exemplu eu ca sa obtin 20-30 de pliante de la Consiliul Judetean trebuie sa dau 2-3 telefoane sa fac o cerere sa semnez in proces verbal de predare primire, in loc ca ei sa ma sune si sa imi ofere aceste pliante.

Pina in prezent in relatia cu statul am avut doar probleme de la Minister am primit certificatele cu intriziere, Primaria a dorit sa imi impuna abuziv plata taxei hoteliere, Consiliul Judetean editeaza si el 4 pliante in tiraje de toata jena,  cei de la Financiar nu ofera nici un suport pentru a lucra legal, si cind le spun ce ne facem domle cu cei care lucreaza la negru imi spun ce sa le facem sintem putin oameni in teritoriu si nu ne bagam peste ei.

Cu toate astea am incercat sa merg pe drumul meu sa imi fidelizez clientii si dupa ani am ajuns ca in aceasta perioada sa am cele mai mari incasari de pina acum, chiar daca cum spune toata lumea este criza economica, in plus pentru un apartament am reusit performanta ca in 2 ani sa fie liber doar 18  zile.

Iar din provocarea asta cred ca in scurt timp voi chema la mare in Martie 3-6 bloggeri sa vada cum este in Mamaia si in perioada asta si asa tanti Udrea vrea sa inceapa sezonul estival in primavara.

No Responses to "Bloggeri si turismul romanesc"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii