Constanta Mamaia Litoral

23 Feb, 2009

Dezvoltatorii scot pe tarabă apartamente mai ieftine

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Cazare Constanta|Imobiliare|Regim Hotelier

Ofertele prezentate la Târgul Naţional Imobiliar includ locuinţe mai ieftine cu până la 500 de euro pe metrul pătrat construit.

Deoarece clienţii se lasă aşteptaţi, sperând într-o scădere mai mare a preţurilor, dezvoltatorii mizează pe promoţii pentru a atrage vizitatorii care vin la TNI, târgul imobiliar care se desfăşoară până duminică la Palatul Parlamentului. Practic nu există dezvoltator imobiliar sau agenţie imobiliară ce promovează proiecte imobiliare de apartamente noi care să nu se laude cu reduceri de preţ. Spre exemplu, în ansamblul rezidenţial Confort City, care este compus din nu mai puţin de 1.680 de locuinţe, un apartament cu două camere costă 79.900 de euro, cu TVA de 5%. Preţul de plecare al aceluiaşi apartament a fost de 103.900 de euro, fără TVA. 

„Oferta este valabilă în condiţiile în care cumpărătorul plăteşte 50% avans din valoarea apartamentului”, ne-a spus Silvia Melcescu, sales manager în cadrul firmei Domus Stil.

O altă firmă care a apelat la micşorarea preţurilor la cele două ansambluri pe care le dezvoltă este Nordului Houses. Ansamblurile sunt construite în zonele Titan şi Lacul Morii. Primul este alcătuit din 141 de apartamente, iar cel de-al doilea din 140 de unităţi locative. Din ambele s-au vândut 30%, respectiv 50% dintre apartamente. La ansamblul din Titan preţurile sunt acum de 1.150 de euro/mpc, fără TVA, în timp ce în momentul lansării proiectului erau de 1.500 de euro plus TVA, iar în ansamblul de la Lacul Morii preţul a ajuns de la 1.150 la 960 de euro metrul pătrat construit. Garsonierele şi apartamentele de două camere beneficiază de TVA de 5%. „Preţurile au scăzut din cauza vânzărilor mici, respectiv a înăspririi normelor de creditare. Vânzările din acest an sunt mai mici cu 50% decât anul trecut”, ne-a spus Alexandra Secară, consultant imobiliar al dezvoltatorului.

Un alt ansamblu la care dezvoltatorul a redus preţurile este Champions Residence. În momentul lansării, anul trecut, preţul metrului pătrat construit era de 1.500 de euro, cu TVA inclusă, iar în această perioadă se comercializează cu 1.000 de euro metrul pătrat, cu tot cu TVA. „Este o promoţie care este valabilă timp de şase săptămâni şi vizează comercializarea a 20 de apartamente”, ne-a spus Luciana Petrescu, director general la Net Worth Advisory.

Tranzacţii tot prin credit

În momentul de faţă, puţinele tranzacţii care se mai fac sunt făcute tot cu clienţii care îşi permit să contracteze un credit. „Cei care au bani aşteaptă ca preţurile să mai scadă, dar se poate să aştepte degeaba, întrucât dezvoltatorii s-au apropiat de limita marjei de profit. 90% dintre tranzacţiile care se mai fac sunt făcute cu împrumut de la bancă”, susţine Doru Mărculescu, manager de proiect în cadrul agenţiei imobiliare Euro Est.

Sursa : www.cotidianul.ro

No Responses to "Dezvoltatorii scot pe tarabă apartamente mai ieftine"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii