Constanta Mamaia Litoral

04 Mar, 2009

PFA-urile radiate din oficiu dupa 26 Aprilie

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile individuale si intreprinderile familiale mai pot opta, pana pe 25 aprilie 2009, pentru continuarea activitatii, in caz contrar Oficiul Registrului de pe langa Tribunalul Constanta le va radia.

„La data de 25 aprilie 2009 expira termenul pana la care se mai poate exercita dreptul de optiune pentru continuarea activitatii comerciale in una din formele prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 44 din 25 aprilie 2008, privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Prevederea se adreseaza persoanelor fizice si asociatiilor familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, in temeiul unor acte normative anterioare ordonantei de urgenta mai sus-mentionata“, spun reprezentantii Oficiului National al Registrului Comertului.

Dupa aceasta data vor fi radiate, fara nici o alta formalitate, din registrul comertului, cu consecintele ce decurg din aceasta operatiune, conform legislatiei in vigoare, toate persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate inregistrate in Registrul Comertului, in temeiul unor acte normative anterioare Ordonantei de urgenta nr. 44/2008 si care nu si-au exercitat dreptul de optiune.

Procedurile de inregistrare in registrul comertului instituite prin acest act normativ permit efectuarea inregistrarilor cu costuri si termene mult diminuate fata de procedura anterioara. Astfel, taxele pentru aceasta operatiune se ridica la aproximativ 110 lei. Comerciantii care opteaza pentru continuarea activitatii trebuie sa se prezinte la Oficiul Registrului Comertului cu: autorizatia emisa in baza Legii nr. 300/2004 sau a Legii nr. 507/2002 (original); certificatul de inregistrare (original); o cerere de inregistrare; o declaratie – tip pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor legale de functionare prevazute de legislatie si specimenul de semnatura. La nivelul judetului Constanta, circa 9.200 de agenti economici sunt nevoiti sa opteze pentru continuarea activitatii.

No Responses to "PFA-urile radiate din oficiu dupa 26 Aprilie"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii