Constanta Mamaia Litoral

15 Mar, 2009

Teleschiul Mamaia

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Atractii si Obiective Turistice|Cazare Litoral|Cazare Mamaia|Constanta|Litoral|Mamaia|Turism

Instalatia va avea cinci piloni si un cablu de 751 de metri. Teleschiul va fi amplasat în zona restaurantului On Plonge Junior, vis-a-vis de parcul de distractii Aqua Magic. Proiectul teleschiului din Mamaia începe sa prinda contur. Primaria Constanta a depus la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Constanta documentatia necesara obtinerii PUD.

Planurile sunt facute, evident, de omniprezentul Felix Arsene, patronul firmei Kalinia Proiect SRL. La dosar este atasata si o tema de proiectare, întocmita de seful Directiei de Urbanism, Ionut Toma. „În strategia generala de dezvoltare durabila a municipiului Constanta, sustinerea si încurajarea turismului, a reprezentat o prioritate absoluta“, spune urbanistul-sef al Constantei în documentatia depusa la APM. Apoi, se explica felul în care municipalitatea se chinuieste sa dezvolte si sa reabiliteze infrastructura, „pentru a înscrie statiunea Mamaia în cadrul circuitelor turistice de referinta, pe plan mondial“. Actele depuse la Agentia de Mediu spun ca „proiectul vizeaza amplasarea unui teleschi într-o zona situata pe malul lacului Siutghiol, în zona restaurantului On Plonge Junior, vis-a-vis de parcul de distractii Aqua Magic“.

Pentru a fi mai convingatori, elaboratorii au punctat faptul ca prin realizarea teleschiului, se urmareste  valorificarea potentialului urbanistic si turistic al zonei, asigurarea unor relatii functionale optime pe teritoriul studiat si teritoriile învecinate si evidentierea interventiilor urbanistice, care pot conduce la constituirea unei imagini unitare si personalizate a zonei. „Concomitent cu PUD se va elabora, de catre o firma specializata, prin grija Serviciului de Integrare Europeana, Mediu si Programe, o documentatie privind evaluarea impactului asupra mediului“, se mai spune în dosar. Reteaua pentru teleschi se va întinde pe 5,8 hectare din lacul Siutghiol. Instalatia va avea cinci piloni, pe care va fi pus un cablu de 751 de metri.

Ponton si terasa, la pachet

În zona în care se va face teleschiul, apa trebuie sa fie adânca de cel putin un metru. Primul si ultimul pilon vor fi ancorati pe malul lacului cu cabluri de cel putin 30 de metri.  „Pentru siguranta utilizatorilor este necesara amplasarea, în zonele de schimbare a unghiului dintre cabluri, a doua pasarele care sa realizeze legatura cu malul lacului. Cele doua pasarele sunt amplasate pe partea de nord si de sud a instalatiei, la distante minime (3m), dar în afara zonelor de siguranta si vor avea lungimi de 164,55 m (în nord), respectiv 64 m (în sud)“, se mai specifica în documentatia de mediu. Teleschiul va avea zona de start în sudul amplasamentului, unde va fi construit un ponton de 80 de metri. În aceeasi zona, pe malul lacului, se va amplasa o constructie pentru echipamentele necesare si o terasa de alimentatie publica. Pentru realizarea accesului pietonal principal la complex, se propune realizarea unei alei între trotuarul bulevardului Mamaia si malul lacului, ce va avea o suprafata de 154 mp. Contractul pentru „studiul de teren si laborator aferente obiectivului de investitii – teleschi nautic în statiunea Mamaia“, a fost atribuit pe 5 mai firmei SC House Consult SRL Bucuresti. Aceeasi societate a întocmit si studiul de fezabilitate pentru oraselul lacustru, care a saracit Primaria Constanta cu 9,5 miliarde de lei. Societatea bucuresteana este condusa de Radu Briban, fostul director general adjunct tehnic din cadrul Agentiei Nationale pentru Locuinte, de pe vremea ministrului pesedist, Miron Mitrea, acesta din urma fiind cunoscut ca un apropiat al primarului Mazare.

No Responses to "Teleschiul Mamaia"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii