Constanta Mamaia Litoral

18 Mar, 2009

Turismul de catastrofă

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Atractii si Obiective Turistice|Turism

Zone ameninţate de catastrofe ecologice devin atracţii turistice tot mai căutate.

Urşii polari, gheţarii a căror existenţă este ameninţată de încălzirea globală şi pădurile tropicale distruse prin defrişări se numără printre obiectivele incluse în programul turistic „Planeta în pericol“, care se bucură de un succes tot mai mare, potrivit specialiştilor, citaţi de AFP. „Oamenii vizitează aceste locuri tot mai des, pentru că sunt convinşi că acestea se vor schimba, iar ei vor să le vadă înainte“, a explicat Ken Shapiro, redactorul-şef al revistei americane specializate “TravelAge West”, conform MEDIAFAX.

Clienţii occidentali, interesaţi de chestiunile ce privesc mediul înconjurător, sunt tot mai numeroşi. Ei aleg programele turistice care le permit să vadă gheţarii din Antarctica, zăpezile de pe Kilimanjaro sau Marea Barieră de corali din Australia, pentru că toate aceste obiective turistice sunt ameninţate cu dispariţia din cauza încălzirii climei.

Vacanţele în Africa, reunite sub brandul „viaţă sălbatică“, au un succes tot mai mare printre turişti, a declarat Ross Kennedy, preşedintele agenţiei Africa Albida Tourism, care organizează safariuri în Zimbabwe. În cadrul acestui program, turiştii sunt cazaţi în adăposturi construite în savană, pentru a dormi cât mai aproape de natură şi de animale. „Oamenii îşi spun: trebuie să văd acest loc înainte să dispară“, a adăugat Kennedy. Compania acestuia, care administrează adăposturile din apropierea cascadei Victoria, pe fluviul Zambezi, a înregistrat o creştere cu 4% a numărului de turişti în 2008, în ciuda instabilităţii politice a ţării. Numărul turiştilor americani s-a triplat în ultimii patru ani.

La celălalt capăt al planetei, croazierele spre Antarctica şi gheţarii ei aproape că au devenit o obligaţie în rândul persoanelor interesate de ecologie. În sezonul trecut au fost înregistraţi 46.000 de turişti, de două ori mai mulţi decât în urmă cu cinci ani, potrivit Asociaţiei touroperatorilor din Antarctica. Tot pe harta mondială a turismului ecologic al gheţurilor se află localitatea Churchill, ce numără doar 923 de locuitori, complet izolată în golful Hudson, în nordul extrem canadian. Această localitate a devenit o valoare certă în domeniul turistic, în ciuda absenţei totale a căilor de acces care să lege acest sat de restul ţării. Denumită capitala mondială a urşilor polari, mica localitate canadiană atrage de câţiva ani mulţi vizitatori care pot să vadă, din câteva autobuze special amenajate, faimoşii urşi polari, specie despre care specialiştii spun că este în pericol de dispariţie.

Sursa : www.cotidianul.ro

1 Response to "Turismul de catastrofă"

1 | Valentina

March 20th, 2009 at 10:12 am

Avatar

Pe alte meleaguri viata e mai frumoasa ca la noi in vacante…mai multe servicii bune, preturi mai mici si mult mai multa siguranta!

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii