Constanta Mamaia Litoral

20 Mar, 2009

Imobiliarele de pe Litoral pe avarie

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare|Litoral

Din cauza crizei financiare, unii dezvoltatori imobiliari si-au pus proiectele pe lista de asteptare.In unele cazuri, vanzarile au scazut cu 80% fata de anul trecut.Multi constanteni au preferat sa piarda avansul de 10% deja achitat pentru o locuinta.Din lipsa de cumparatori, investitorii vin cu tot felul de oferte pentru a atrage cat mai multi clienti.

Investitii blocate, apartamente fara cumparatori si finantari nerealizabile. Acesta este tabloul pietei imobiliare din Romania si, implicit din Constanta, la aceasta data criza economica avand un cuvant greu de spus pe acest segment. Criza financiara a lovit cel mai vizibil dezvoltatorii proiectelor rezidentiale care au redus motoarele in ultima perioada. Motivul este simplu. Pe de o parte, majoritatea firmelor care construiau nu au mai obtinut finantari de la banci, iar pe de alta parte, potentialii cumparatori nu au mai putut, sa obtina credite ipotecare sau imobiliare, astfel ca unele lucrari s-au blocat. „In acest an, vanzarile au scazut drastic de pana la 80%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din lipsa fondurilor, proiectele pe care le avem in derulare au stagnat cu pana la 10%. Daca anul trecut eram optimisti in ceea ce priveste vanzarea locuintelor in blocurile pe care le construim, in prezent nu mai suntem. In imobilul din Bulevardul Tomis care este finalizat, apartamentele sunt vandute doar in proportie de 40%“, a declarat Catalin Dragan, manager al unei firme imobiliare. Mai grav este insa ca blocajul nu i-a afectat din punct de vedere financiar doar pe cei care au ridicat blocurile, ci si pe potentialii clineti. Constructorii s-au trezit cu anulari ale antecontractelor incheiate pentru vanzarea locuintei.

„Multi clienti au dat avans si au preferat sa il piarda, intrucat nu mai aveau siguranta ca isi mai pot plati ratele la creditul contractat. Conform antecontractului pe care l-au semnat, cei care si-au anulat rezervarile au pierdut avansul de 10% din valoarea locuintei“, a mai spus Catalin Dragan.

Oferte de criza

Daca unii constructori isi amana finalizarea proiectelor din lipsa banilor, altii cauta solutii pentru a-si vinde locuintele finisate. Ca urmare a inaspririi cerintelor bancare, antreprenorul unui cartier rezidential ce se construieste la marginea orasului a gasit solutia vanzarii apartamentelor: un sistem propriu de finantare, fara implicarea vreunei banci. Astfel, fara credit bancar, comisioane sau dobanzi, potentialul client isi poate achizitiona un apartament in rate fixe pe o perioada de maxim 20 de ani.

„La numai cinci zile de la lansarea ofertei, din cele 15 apartamente cu vanzarea in rate, cinci au fost deja rezervate. Imobilele care pot fi achizitionate in rate sunt garsoniere, apartamente cu 2 si 3 camere, cu suprafete cuprinse intre 42.10 si 87.5 metri patrati si sunt oferite in varianta finisata, cu TVA de numai 5%. Aceasta oferta a fost conceputa pentru toti cei care doresc sa devina proprietari, saturati de plata in van a chiriilor exorbitante, sau de disconfortul locuirii cu alte persoane. Ei pot de acum sa nu mai treaca prin complicatele procese de aprobari bancare de credite“, a declarat Suzanne Marinescu, reprezentant al antreprenorului.

Un aspect extrem de important al acestei oferte este ca nu se percepe comision de plata anticipata, clientul putand achita in avans suma pe care o doreste fara costuri suplimentare. In ceea ce priveste evolutia lucrarilor, Suzanne Marinescu este optimista si spune ca acestea se vor finaliza conform termenelor stabilite.

„Dorim sa transmitem tututor ca proiectul nostru continua sa se dezvolte in aceeasi parametri. Compania este una stabila care detine resurse pentru a duce la bun sfarsit cartierul rezidential. A fost un mic blocaj pe piata imobiliara, dar de doua saptamani constantenii sunt din ce in ce mai interesati in a-si achizitiona o locuinta. Probabil ca  scaderea preturilor la apartamente a contribuit la aceasta“, a mai spus Marinescu.

Sursa :  www.observator.ro

No Responses to "Imobiliarele de pe Litoral pe avarie"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii