Constanta Mamaia Litoral

25 Mar, 2009

Preturile apartamentelor isi vor relua cresterea abia peste 4 ani

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Cazare Constanta|Cazare Mamaia|Imobiliare|Regim Hotelier

Preturile locuintelor vor continua sa scada abrupt, apoi tot mai lent, urmand ca abia peste patru ani sa isi reia cresterea.

Aceasta este una dintre concluziile unei analize realizate de Colliers International.

“Preturile, care au inregistrat deja scaderi semnificative pe piata apartamentelor vechi, isi vor continua tendinta descendenta. Scaderea initiala abrupta va fi urmata insa de o panta de scadere din ce in ce mai lina. Preturile ar trebui sa isi reia tendinta de crestere in aproximativ 4 ani, cand o mare parte a ofertei existente se va fi absorbit”, arata studiul citat.

Potrivit documentului, segmentul rezidential va suferi cel mai mult de pe urma crizei, spre deosebire de pietele de birouri si de retail care, de obicei, isi revin la scurt timp dupa revenirea generala a economiei.

“Atunci cand este vorba de investitii considerabile asa cum sunt apartamentele, atat utilizatorii finali cat si micii investitori au nevoie de mai mult timp sa isi recapete increderea in piata”, arata analiza Colliers.

In urmatorii ani vom inregistra un numar redus de tranzactii, in medie 2.000 de unitati pe an in Bucuresti. Tranzactiile vor incepe sa se reia usor la 3, 4 trimestre dupa revenirea economiei, cand consumatorii isi vor recapata increderea si vor fi dispusi sa profite de preturile scazute ale apartamentelor, in conditiile in care accesul la finantare va redeveni relativ facil.

Noile apartamente care vor fi vandute pe piata vor proveni din doua surse. Principala sursa vor ramane vanzarile directe in proiecte aflate in dezvoltare. Aceasta parte a ofertei, totusi, este de asteptat sa se restranga la 6.000 – 7.000 de unitati -preconizate a fi livrate in urmatoarele 12 pana la 18 luni – fata de oferta anuntata de 12.000 unitati – octombrie 2008 -, deoarece dezvoltatorii vor amana proiecte sau faze ale acestora.

“Aceia cu o nevoie urgenta de a se muta intr-un apartament nou vor avea acces la o a doua sursa de apartamente noi reprezentata de apartamentele puse spre re-vanzare de catre investitorii care urmaresc o iesire rapida din piata, cat si de catre utilizatori finali care renunta la apartamentele rezervate din cauza problemelor de finantare. Aceasta noua sursa de oferta se asteapta sa aduca pe piata pana la 5.500 de apartamente in proiecte livrate sau aproape de livrare”, arata Colliers.

Sursa : www.ziare.com

No Responses to "Preturile apartamentelor isi vor relua cresterea abia peste 4 ani"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii