Constanta Mamaia Litoral

28 Mar, 2009

Preturile apartamentelor scad cu 30% până la sfârşitul lui 2009

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare|Litoral

Din septembrie 2008 până acum, ponderea însumată a scăderii preţurilor apartamentelor este de 35%

Analiştii Cushman&Wakefield spun că în 2009 investiţiile pe ansamblul pieţei imobiliare se vor reduce cu până la 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Marii jucători se vor concentra pe pieţele cu un potenţial mai ridicat precum Polonia, Cehia sau Ungaria. Declinul pieţei rezidenţiale va continua. Preţurile pe acest segment, raportat la ultima parte a lui 2008, au scăzut cu 15% la apartamentele vechi şi 5-10% la apartamentele noi până în luna ianuarie. Dacă luăm în calcul şi scăderea ulterioară, se poate vorbi despre o scădere a preţurilor cu până la 35% pe piaţa rezidenţială.

„Din septembrie 2008 până acum, 50% dintre apartamente au fost scoase de la vânzare şi oferite spre închiriere”, declară Dan Ionaşcu, director Departament Evaluare Cushman&Wakefield.

Există posibilitatea ca preţurile să scadă cu încă 30% de-a lungul acestui an. Astfel se poate ajunge la o scădere de 65% la finalul 2009, faţă de ultima parte a anului 2008, dacă adunăm procentele de scădere înregistrate de preţurile apartamentelor vechi şi ale celor noi. Pe segmentul spaţiilor industriale, conform aceluiaşi raport, proiectele au fost îngheţate în Bucureşti, dar şi în alte zone ale ţării, iar bugetele de expansiune au fost tăiate.

Multe dintre proiectele finalizate sau în curs de dezvoltare sunt oferite spre vânzare, însă investitorii nu acceptă preţul pe care îl recomandă piaţa. „Multe spaţii industriale vor suferi o reconvertire şi vor dobândi o altă utilizare, de exemplu spaţiile de producţie ar putea fi transformate în spaţii de depozitare sau logistice. O altă variantă ar fi ca aceste proprietăţi să fie oferite spre vânzare la preţuri sub piaţă pentru a putea fi absorbite imediat”, mai spune Dan Ionaşcu. Piaţa de birouri este una în care încă se investeşte. Există încă cerere pe piaţă şi în aceeaşi măsură există interes din partea investitorilor pentru dezvoltarea de proiecte. A scăzut însă foarte mult interesul pentru tranzacţionarea unor asemenea proprietăţi.

Ieftiniri de cartier

Preţurile locuinţelor vechi din Capitală au scăzut. Dacă în urmă cu mai puţin de un an pentru o garsonieră modestă situată într-o zonă de la periferia Capitalei se cereau peste 55.000 de euro, în prezent pentru acestea se cer 35.000-40.000 de euro. În cazul garsonierelor confort doi, preţurile sunt de 25.000-30.000 de euro. În intervalul de preţ 40.000-45.000 de euro se pot găsi garsoniere în zone precum Pantelimon, Berceni sau Titan, în vreme ce în Crângaşi sau în Drumul Taberei preţurile sunt de peste 45.000 de euro. Şi în cazul apartamentelor cu două camere preţurile au scăzut. Astfel, în zone căutate precum Drumul Taberei, Titan sau Berceni, apartamente confort unu se vând cu preţuri cuprinse între 55.000 şi 70.000 de euro. În urmă cu mai puţin de an, acestea costau peste 85.000 de euro.

Sursa : www.cotidianul.ro

No Responses to "Preturile apartamentelor scad cu 30% până la sfârşitul lui 2009"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii